Granlund idrettsplass: Arenaen et vellykket NM-arrangement gikk av stabelen i Selbu i august 1974, altså for 50 år siden. Bortsett fra været hadde Selbu alt i sin hule hånd, ifølge Selbyggens artikkel. Arkivfoto

Vel blåst, Selbu orienteringsklubb!

Denne artikkelen er hentet fra Selbyggens rikholdige arkiv. Den ble publisert 23. august 1974.

Publisert

Så er NM i orientering, langdistanse, 1974 gått over i historien. Og selv om værgudene skulle vise seg fra sin mest infernalske side, greide de aldri å bringe arrangørene ut av balanse. Kreftene bak bevarte til det siste den stoiske ro, og det er all mulig grunn til å fastslå at NM-bygda Selbu, denne gang ved Selbu orienteringsklubb, har rodd et nasjonalt mesterskap i land med all mulig ære i behold. Etter det vi har sett og hørt er det all mulig grunn til å gratulere med solid suksess.

Vi hørte mange av de tilreisende som hadde mange lovord å komme med om arenaen og omgivelsene rundt denne. Og selv på søndag formiddag da regnet fosset ned som verst, og truet med å skremme den mest trofaste tilhenger av orienteringssporten, må vi si oss enig i den fine karakteristikken som målområdet fikk. Det skulle vise seg å være fremfor alt publikumsmessig. Det var god oversikt, slik at alle til enhver tid kunne følge med i begivenhetenes gang. Ekstra populært var det at herreløpene passerte arenaen for kartbytte. Det ga utvilsomt publikum en sterkere følelse av å være med hele tiden. Og i tillegg må vi nok en gang få framheve Kristen Kvellos suverene speakertjeneste som gjorde hele stevnet til mer enn det hadde vært uten ham.

Pussig nok, det var ingen sure miner hos løperne, selv om værforholdene altså var så ufyselige som det vel går an. Tvert imot hørte vi uttalelser fra løperhold som gikk ut på at dette var slett ikke så ille, ja, det var de som til og med hevdet at dette var de beste værforhold de kunne ønske seg. Forstå det den som kan.

I overkant av 600 billetter ble solgt. En fin gest fra orienteringsklubbens side var å tilby gratis entre for barn.

Resultater (de tre best ei hver klasse):

Damer: 1. Linda Verde (KSI), 2. Ingrid Hadler (BUL), 3. Unni Strand (Oppsal)
Herrer: 1. Eystein Weltzien (Botne), 2. Stig Berge (NTHI), 3. Sigurd Dæhli (Nordbygda)

Powered by Labrador CMS