Dagfinn Ekker. Foto: privat

«Tydal kommune står for oppsiktsvekkende holdninger til ytringsfrihet»

Dagfinn Ekker svarer ut på Tydal kommunes innlegg.

Publisert Sist oppdatert

Endelig kom det en offentlig kommentar til et innlegg i Selbyggen, denne gang vedrørende et eventuelt salg av en kommunal bolig. Grei og informativ redegjørelse om boligsituasjonen i kommunen! Slike saker/vedtak kan kun bli kjent via å følge med på postlista. Bruk av postlista har blitt mer og mer tungvint i de seinere årene.

Men at to så sentrale personer i Tydal kommune kan komme med så grove beskyldninger mot en enkeltperson i Selbyggen, er for meg uforstående og skuffende. Hvis det å være kritisk til vedtak i Tydal kommune er det samme som ikke å fremme Tydal kommune som bokommune, da blir jeg oppriktig bekymra.

I tillegg til å bruke mitt navn i overskriften skriver toppledelsen i Tydal kommune. Sitat fra TK sitt innlegg i Selbyggen den 11.10.2024: ”Enkelte personer ser ut til å bruke mye av sin fritid på å finne saker man kan angripe Tydal kommune på. Man kan lure på agendaen, da dette ikke fremmer Tydal som bokommune.”

Innlegget bekrefter det jeg har følt på over lengre tid, offentlig debatt og andre innspill er ikke særlig populært. Innspill via e-post direkte til administrasjonen eller leserinnlegg i Selbyggen er i følge administrasjonen det samme som å snakke ”ned kommunen”. En helt overraskende og uholdbar holding fra kommunedirektør og ordfører. Dette er det nærmeste man kommer en uthenging av en person i et lite lokalsamfunn uten å føre bevis! Slike holdninger fra Tydal kommune er i alle fall ikke med på å øke bolysten. En offentlig beklagelse fra administrativt og politisk hold hadde helt klart vært en særs positiv reaksjon som hadde gjenopprettet tilliten til ledelsen.

Selvfølgelig skal vi respektere vedtak i kommunen, men det kan ikke være forbudt for enkeltpersoner å hevde andre meninger uten at man blir omtalt som en som snakker ”ned kommunen”.

Tydal kommune er en god kommune å bo i, men vi må tåle meningsbrytning uten at kommunedirektør og ordfører blir usaklige.

Jeg har ikke Facebook, men jeg har fått mange støttende henvendelser via telefon, handtrykk, nikk og gode smil som styrker meg i å kjempe for ytringsfriheten.

Powered by Labrador CMS