Tilbakeblikk fra 23. august 2002:

Selbu skolekorps starter mandag

Du leser nå en artikkel fra Selbyggens rikholdige arkiv.

Publisert

Det har vært mye forberedende arbeid og planlegging, siden Innbygda og Mebond skolekorps bestemte seg for å slå seg sammen til Selbu skolekorps. Men mandag er det musikantenes tur til å samles under felles fane. Da starter nemlig øvingene foran denne korpssesongen på Moheim.

Mandag kveld blir det stor aktivitet ved Moheim. Da starter nemlig det nystartede skolekorpset, Selbu skolekorps, opp sine øvinger. Nå vil kanskje ikke musikantene merke så veldig mye, da Innbygda og Mebond skolekorps har hatt felles øvinger i flere år allerede. Men uansett markerer det en ny æra i korpshistorien i Selbu.

- Vi ser fram til mandagskvelden. Hittil har det gått veldig mye på planlegging, og derfor skal det bli artig å komme i gang med det vi liker aller best, nemlig korpsmusikk og drilling. Mandag vil nærmere 100 medlemmer samles i Moheim, da både hovedkorps, juniorkorps, drillgruppa og aspirantene skal ha sin første øving. Også voksenkorpset skal samles denne kvelden, men det er ungene som er viktigst, sier nybakt leder for Selbu skolekorps, Ivar Sveinung Hanem.

Hektisk start

Det nystartede korpset får en hektisk start, og lederen tror det vil bli full fres fra første øving.

– Vi skal delta på Rennebuspill, en showkonkurranse, allerede i midten av oktober. Det betyr at korpset har et program å øve på, og korpsets nye dirigent, Kjersti Jensen, vil nok bruke en del tid på nettopp dette. I den forbindelse har vi planlagt et korpsseminar helga før vi drar til Rennebu. For oss blir dette en fin anledning til å få markert det nye korpset, da dette etter hvert har blitt meget populær konkurranse. Dessuten vil dette også bli første gang korpset opptrer offentlig, sier Ivar Sveinung Hanem, som kan fortelle at Kaj Endresen og Margrethe Aas vil ha ansvaret for aspirantene og juniorkorpset det kommende året.

Det er ikke bestandig like enkelt å slå sammen to foreninger, og selv om etableringen av Selbu skolekorps har gått greit, ligger det nok noen skjær i sjøen i tida framover.

– Vi har hatt et forberedende styremøte, og dette skal bli spennende. Det er naturlig at begge korpsene har sine faste rutiner på ting, men styremedlemmene fra begge de tidligere korpsene er positive, så dette skal gå bra. En annen ting er at vi nå skal representere tre kretser, Selbustrand, Innbygda og Mebond. Allerede nå kan vi se at for eksempel 17. mai kan gi oss noen problemer, men problemer er til for å løses, avslutter Ivar Sveinung Hanem.

Sju aspiranter er på tur inn korpset dette året, og det er ifølge Hanem på det normale. Men ennå ønsker det nystartede korpset flere musikanter.

– Litt spesielt i år blir det at nå får også mebondingene muligheten til å bli med på drill. Det skal bli spennende, siden kun Innbygda har hatt drillkorps tidligere.

Powered by Labrador CMS