Jan Borseth. Foto: arkiv

«Scena på Årsøya har Norges flotteste kulisser»

Spellmann Jan Borseth reagerer i dette innlegget på at veggene i paviljongen på Årsøya var dekket til med svarte tepper under kronprinsparets besøk. Der henger nemlig de mange bildene som viser store deler av Årsøyas historie.

Publisert Sist oppdatert

Dette er et leserinnlegg, som kun gjenspeiler skribentens mening.

Jeg har erfaring fra mange hundre scener i landet, men en flottere innramming har jeg aldri sett. På disse veggene henger hele øyas historie, og spesielt bygdas musikkhistorie. Denne veggen i seg sjøl er verdt et besøk. 

Det er etter min mening et hån mot Selbu gammeldanslag, og spesielt vår store kunstner Jan Bjarne Kulset, som dessverre ikke blant oss lengre, at dette er gjemt bak et svart teppe. Er ikke trekkspillbygda Selbu verdt å vise frem?

Fire-fem år er brukt på dette prosjektet. Jeg kan også nevne det som skjedde på åttitallet. Hva har øya vært uten ildsjelene og entusiaasmen som gammeldanslaget og ballkluben hadde, og som var den spe begynnelse på Selbufestivalen? 

Noen nevner til meg at dette hadde med musikken å gjøre? Tullpra. Paviljongen på Årsøya har for eksempel bedre akustikk enn en del idrettshaller rundt omkring i landet.

Powered by Labrador CMS