Dagfinn Ekker. Foto: privat

«Ønsker Tydal kommune flere innbyggere?»

Dagfinn Ekker undrer seg over om Tydal kommune gjør nok for å få folk til å bli boende der.

Publisert Sist oppdatert

Du leser nå et leserinnlegg, som uttrykker skribentens mening.

Fra politisk hold i Tydal blir det stadig uttalt hvor viktig det er å øke folketallet i kommunen. Vi er for få innbyggere og det kan enkelte ganger være svært vanskelig å få tak i personer med riktig og god nok kompetanse i viktige stillinger i kommunen.

Mange boliger i de siste årene ble solgt etter at en tilstandsrapport forelå og det ble annonsert budrunde. For spesielt en kommunal bolig har et eventuelt salg/kjøp vært noe uklart og uforståelig for mange. Hvorfor ble det ikke allerede den gangen laget en boligpolitisk plan?

Denne noe eldre kommunale boligen leies nå av en familie på fire og de har søkt om å få kjøpe den, men har fått avslag på sin søknad.

I avslaget fra kommunen står det:

”Dette begrunnes med at Tydal kommune må utarbeide og vedta en ny boligpolitisk plan, som må inneholde eksisterende kommunale boliger og fremtidige boligpolitiske strategier, før et eventuelt salg av denne boligen.”

Hvorfor bruker administrasjonen denne begrunnelsen nå når flere kommunale boliger er solgt på vanlig måte via en tradisjonell budrunde? Et salg kunne også denne gangen vært ordnet på samme måte som tidligere. Da ville lysten til å bo i Tydal kommet sterkt fram i budrunden og kommunen kunne ha sagt at vi har gjort hva vi kunne for å beholde folk i kommunen. Hvis kommunen er redd for uforutsette forhold kunne det enkelt avtales betingelser ved salget. De aller fleste som har kjøpt kommunale boliger har blitt boende i Tydal.

Det er alt for få som ytrer seg om aktuelle saker i Tydal og man blir ofte omtalt som å være ”surmaget” hvis man prøver å ytre seg om kommunale/administrative avgjørelser. Mitt eneste motiv/behov er å reise spørsmål om hva som skjer i kommunen istedenfor at det blir bare ”folkesnakk på bygda”. Det er vedtak i flere saker som viser at kommunen ikke for enhver pris ønsker at folk skal bli boende i Tydal. Hvor er politikerne?

Powered by Labrador CMS