Fire uker er gått siden det ble innført besøksforbud ved alle landets sykehjem. Slik også i Tydal, men inne fra stua kan beboerne se påsketreet som små og store tydalinger har pyntet. De røde hjertene rører lett på seg i fjellbrisen; symboliserer savnet som kommer utenfra, men også innenfra. Ingen vet når de eldre igjen […]
Nyheter
Det var en gang – da det var ca. 50 butikker i Selbu
Vi som vokste opp i årene etter krigen, opplevde helt andre bygdesamfunn enn ungdommen opplever i dag. Kommunikasjonene var dårlige, så hestetransport var vanlig både når det gjaldt transpost av folk og fe og varer. Fra bygdenes utkanter var avstandene lange til sentrum, så dit var vi sjelden. Men det var butikk i alle kretser […]
Butikkminner på museum i Kulviksvingen
Oddbjørn Korsvold vokste opp på butikken i Kulviksvingen. Hele oppveksten var butikken, som bestemor hans startet opp i 1920, og som mor hans drev til 1980, og bakeriet, de faste kulissene rundt hans barndoms- og ungdomstid. Etter som åra har gått, har Oddbjørns interesse for familiens og etter hvert hele Selbus butikkhistorie, stadig vokst. I […]
Hva gjør vi nå? – del 6
Vi får fortsatt inn hyggelige hverdagsbilder og påskebilder med hjemme- og uteaktiviteter. Del dine hverdagsbilder og påskebilder med Selbyggens lesere. Fortsett å send inn bilder til firmapost@selbyggen.no. Bildene blir publisert på nettsiden og i førstkommende papirutgave. Det har vært flott respons så langt, men vi vil gjerne ha bilder fra siste del av påska også,
200 europaller med ved i året
Flemming Lunden er kanskje det nærmeste vi kommer en storskalaprodusent innen ved i Tydal. Siden 90-tallet har han holdt på med ved. Hvor mye ved Flemming Lunden hogger, varierer fra år til år. – I gjennomsnitt pleier det å ligge på rundt 200 europaller. Etterspørselen svinger voldsomt. For to år siden ble jeg tom allerede […]
Lager ved til ‘Bessmor’
På Mosletta i Selbu bor det to driftige gutter som har holdt på med ved siden påsken i fjor. I forrige uke kappet og pakket Martin og Erik Kulseth 21 stykk sekker på 1500 liter. Med litt hjelp fra bessmor Aslaug og pappa Odd Arne. Selbyggen møter guttene og mamma, Maria Eriksdatter Langli, på gården. De viser […]
Hva gjør vi nå -del 5
Vi får fortsatt inn hyggelige hverdagsbilder og påskebilder med hjemme- og uteaktiviteter. Del dine hverdagsbilder og påskebilder med Selbyggens lesere. Fortsett å send inn bilder til firmapost@selbyggen.no. Bildene blir publisert på nettsiden og i førstkommende papirutgave. Til dere som har sendt inn og ikke har fått bilder publisert – fortvil ikke, bildene kommer. Vi vil […]
Bålmat er mer enn pølser
De fleste av oss har lett for å ty til pølser når det skal grilles, men i lengden kan dette bli både kjedelig og ikke så sunt. Kokken Rune Sandø i organisasjonen Unge Kokker har mange gode tips til deg som ønsker variasjon. Hva med å trylle frem en god wok neste gang du er […]
Atmasukha Ananda alias Knut Erik Jensen – multitalentet fra Selbu
Multitalent og allsidighet er nok det som best kan kjennetegne Atmasukha Ananda, tidligere kjent som Knut Erik Jensen. Han spiller klassisk piano, med fortid fra trekkspill og saksofon, og han har et repertoar fra Black metall-band til opera og som skuespiller. Han er autorisert yoga- og meditasjonslærer og endret i nyere tid navn. I dag […]
Hva gjør vi nå? – del 4
Vi får fortsatt inn hyggelige hverdagsbilder og påskebilder med hjemme- og uteaktiviteter. Del dine hverdagsbilder og påskebilder med Selbyggens lesere. Fortsett å send inn bilder til firmapost@selbyggen.no. Bildene blir publisert på nettsiden og i førstkommende papirutgave. Til dere som har sendt inn og ikke har fått bilder publisert – fortvil ikke, bildene kommer. Vi vil […]