Tilbakeblikk fra 7. oktober 1994:

Natostasjonen ovenfor Gammelvollstoggo i Strandfjellet, blir nå jevnet med jorden. Foto: arkiv

Natostasjonen under riving

Dette er et tilbakeblikk i Selbyggens rikholdige arkiv.

Publisert

Natostasjonen i Strandbyggfjellet har i en årrekke stått som et orienteringsmerke for alle fjellvandrere i området. Drifta ved stasjonen ble nedlagt for noen år siden, og nå har forsvaret besluttet å rive bygningene oppe på fjelltoppen. Byggeleder for prosjektet, Einar Ofstad, ved forsvarets bygningstjeneste, sier til lokalbladet at de tre store antennene er jevnet med jorden, og en håper også å få revet bygningene før vinteren setter inn for fullt. Men som for så mye annet, været avgjør det hele. 

Veien som fører til forsvarsstasjonen på Vennafjellet, populært kalt Natoveien, har i alle år vært i forsvarets eie. I og med at forsvaret nå avvikler sin virksomhet vil de naturlig nok ikke sitte med ansvaret for veien. Ofstad regner derfor med at en ordning der grunneiere og hytteeiere i området tar over hovedansvaret nå vil bli en realitet, med forsvaret som naturlig oppsitter. For øvrig kan vi opplyse om at det sannsynligvis vil bli satt opp nye byggverk på fjellet. 

Luftfartsverket planlegger å sette opp et bygg med innebygget radar der Natostasjonen nå står, men når bygget står ferdig er usikkert.

Powered by Labrador CMS