Selbyggen mener:

Lokalavisa trengs mer enn noen gang

Selbyggen mener at lokalavisens betydning blir større og større i den digitale tidsalderen vi er inne i.

Publisert

Kampen mot desinformasjon blir tøffere og vanskeligere, og regjeringen har foreslått å opprette et senter for kildekritikk som kan komme til å koste bortimot 100 millioner kroner. Samtlige presseorganisasjoner støtter forslaget. I et samfunn hvor befolkningen i økende grad får tilgang til raske nyheter på sosiale medier som TikTok, Facebook og Instagram, og med et økende omfang av «fake news», mener redaksjonen at dette et godt tiltak - så lenge det også vil bli godt forankret regionalt.

En annen kilde til troverdige nyheter i vårt digitale samfunn er lokalavisene. I all ydmykhet, så mener redaksjonen at det sjeldent har vært viktigere med lokalaviser og redaktørstyrte medier som i 2024 og tiden som kommer. Det er her man kommer tett på de tingene som opptar befolkningen i små samfunn. Lokalavisene er der ting skjer, og har rom for de ulike meningene om de omdiskuterte tingene. Det er viktig i et demokrati. 

Opplagstallene er klare, og for Selbyggens del viser tallene en stabil abonnementsskare, med kun en liten nedgang på 8 abonnenter i løpet av et helt år. Selv om vi skulle ønske at utviklingen var i motsatt retning, så er vi glade for at vi, i likhet med veldig mange andre ser ut til å være en lokalavis som det slås ring om.

– Nye og svært stabile opplagstal tyder på at lesarane er glade i lokalavisene sine, skriver Landslaget for Lokalaviser(LLA) i sin pressemelding i forbindelse med offentliggjøring av opplagstall. 

Generalsekretær i LLA, Tomas Bruvik, uttaler følgende:

– Stabile opplagstal vitnar om at lokalavisene står sterkt landet rundt. Vi gler oss over at folk set pris på avisene våre og den redaktørstyrte, truverdige journalistikken. Det inspirerer oss også til å utvikle vidare den nye samarbeidsdesken i Bergen som LLA, NRK og Senter for undersøkende journalistikk (SUJO) er godt i gang med.

Vi håper at Neadalens befolkning i enda større grad vil abonnere på sin lokalavis, og bruke Selbyggen som kilde til troverdig journalistikk, debatt, annonsering og en plass de kan få de gode lokale nyhetene om det skjer i vårt lokalsamfunn. Vi er til for dere! Og, får man egentlig med seg det som skjer i nærmiljøet om man ikke leser lokalavisa si? Vi bare spør. 

Powered by Labrador CMS