Jens Arne Kvello og Heidi Horndalen. Foto: Svein Hilmo

«Joda, Dagfinn Ekker, Tydal kommune ønsker flere innbyggere og vi blir flere»

Ordfører og kommunedirektør i Tydal kommune svarer Dagfinn Ekker på hans innlegg der han undrer seg over om kommunen egentlig ønsker seg flere innbyggere.

Publisert

Dette er et leserinnlegg som kun gjenspeiler skribentenes mening.

Fakta bolig situasjon Tydal: Pr. i dag har Tydal kommune 41 boenheter som alle er utleide. I tillegg leier kommunen 10 enheter fra det private markedet i Tydal. Kommunen har ansvar for å skaffe bolig til personer som av en eller annen grunn ikke klarer å skaffe bolig selv. I tillegg har kommunen et visst antall boliger tilgjengelig for ordinær leie, ofte til ansatte i kommunen eller midlertidig til personer som skal flytte til kommunen.

Sist Tydal kommune solgte en bolig var i 2017. På den tiden sto mange boliger tomme over lengre perioder, og det var hensiktsmessig å selge noen av dem.

Situasjonen endret seg imidlertid drastisk da kommunen ble bedt om å ta imot flyktninger, og kommunen måtte skaffe boliger til dem. Dette har ført til at kommunen nå ikke har nok boliger til å dekke etterspørselen. Heldigvis finnes det private aktører som leier ut sine boliger til kommunen, totalt 10 enheter.

Å selge kommunens egne boliger nå ville skape store problemer. Boligene måtte selges på det åpne markedet, noe vi er forpliktet til, og det kan føre til at dagens leietakere må flytte ut og finne annet husvære. Dette vet vi vil være en stor utfordring her i Tydal.

Tydal kommune ønsker folk velkommen til bygda og har gode ordninger for dem som vil bygge bolig:

· Tilskudd til bygging av helårsbolig: kr. 200.000. Hvis det bygges med utleiedel, er det kr. 100.000 ekstra.

· Tilskudd til bygging av helårsbolig for personer mellom 18-34 år: kr. 300.000.

Enkelte personer ser ut til å bruke mye av sin fritid på å finne saker man kan angripe Tydal kommune på. Man kan lure på agendaen, da dette ikke fremmer Tydal som bokommune.

Ofte er det gode forklaringer på vedtak, men dem virker man ikke å være lydhør for.

Ordføreren tar gjerne en prat på kontoret over en kopp kaffe angående flere andre saker som det vises til.

Powered by Labrador CMS