Oddveig Kipperberg, kommunedirektør i Selbu kommune. Arkivfoto: Svein Hilmo

«– Jeg synes det er flott om flere av våre innbyggere ønsker å vise sin støtte ved å flagge»

Kommunedirektør Oddveig Kipperberg svarer i dette innlegget ut på Birthe Leviks leserinnlegg, hvor hun stilte spørsmål om man kan være stolt i Selbu.

Publisert

Dette er et leserinnlegg, som kun gjenspeiler skribentens mening.

Hei Birte – det er virkelig leit å høre at du ikke tør å flagge under Pride. Og det er vondt å lese om hvordan du beskriver at skeive i Selbu opplever sin situasjon.

Både Selbu kommune, mange av våre ansatte, folkevalgte og jeg selv har uttrykt stor og genuin støtte til Pride i Neadalen. Over 200 deltakere var med i toget i 2022 – mange av disse var ansatte i kommunen. Jeg har uttrykt min støtte til Pride klart i media og kommunens administrasjon har også bevilget økonomisk støtte til Pride-arrangementet. I tillegg kommer kommunens verdier om likeverd og respekt klart til uttrykk gjennom måten vi leverer våre tjenester på. Men dette selger ikke i media og det virker ikke som det betyr noe der ute? Jeg synes det er utrolig leit – og tenker at samme hva jeg uttrykker så vil noen klare å finne feil.

Selbu kommunes flaggregler er politisk vedtatt og lik svært mange andre kommuners. Dette betyr ikke at alle de flaggene som ikke blir heist står for noe vi ikke mener er viktige kampsaker. For det er jo så mye støtte til Pride i Selbu. Jeg synes det er flott om flere av våre innbyggere ønsker å vise sin støtte ved å flagge eller på arrangementet.

Dessverre får jeg selv ikke til å delta på arrangementet som skal være denne uken. Jeg er på et regionalt møte der jeg skal holde innlegg og dette har vært planlagt i flere måneder. Ellers ville jeg med glede deltatt.

Jeg er svært bekymret over økningen og omfanget av hatytringer og trakassering på nettet. Dette har både ordfører og jeg tatt opp ved flere anledninger og det er også regelmessig på dagsorden i våre kontaktmøter med politiet. Ytringer kan være skremmende og belastende for de som rammes. Den voksne generasjonen er verst – og vi er fryktelige forbilder for våre unge. Dette er et stort samfunnsproblem og gjelder ikke bare i Selbu. Politiet har i sitt oppdrag for i år av departementet blitt bedt om å se mer på dette området og slå hardere ned på slikt, nettopp fordi det er et så stort samfunnsproblem.

Selbu kommune har en etisk standard som gjelder for alle våre ansatte. Det betyr at det å være ansatt i kommunen også skal prege vår adferd på fritiden, nettopp fordi det handler om innbyggernes tillit til hele kommunen. Som arbeidsgiver bruker vi våre verdier og Etisk standard aktivt i samhandling med våre ansatte. Men jeg håndterer aldri oppfølging av hendelser knyttet til enkeltansatte eller personalsaker i det offentlige rom eller i media. Det skal mine ansatte stole på at jeg ikke gjør. Det er jeg sikker på at de fleste forstår.

JA, man kan være stolt og trygg i Selbu! Det mener jeg vi har belegg for å si. Vi må sammen stå opp mot alle typer hatytringer i media og lytte til hverandre med den gode viljen og være rause. Vi må være gode forbilder for våre unge. Slik skaper vi sammen fremtidens Selbu.

Powered by Labrador CMS