Nyheter

Satser på egen mini-bedrift

Publisert

Med et effektivt, lite kjøkken på hjul, gamle vietnamesiske oppskrifter og ferske, norske råvarer etablerer Jammy og Øystein Berg, et nytt og spennende mattilbud på Tømra.

Ekteparet som har vært bosatt i Flora siden 2019, ønsket å skape sin egen arbeidsplass i Selbu. Dermed gikk de til innkjøp av en brukt matvogn som de nå har pusset opp med stor iver. På lørdag blir det offisiell åpning av det lille serveringsstedet hvor vårruller av mange fristende slag dominerer menyen.

-Vi hadde en smakstest med et knippe selbygger og fikk veldig positive tilbakemeldinger, forteller Øystein som er daglig leder for familiebedriften med navnet, Jammy´s Rollery. Jammy, eller Tram Bao Nguyen, som hun egentlig heter, er fra Vietnam, og flere av oppskriftene hun bruker har hun arvet fra sin bestemor.

-Vietnamesisk mat har sannsynligvis tusenvis av forskjellige spennende og deilige retter. Jeg prøver å holde menyen overkommelig, men allikevel interessant og autentisk. Fokuset i menyen er vietnamesiske ruller, og hvis lokalbefolkningen og turistene liker maten vår, finnes det mange flere varianter som kan føyes til senere, sier Jammy.

Nytt tilskudd

Matvogna til Jammy og Øystein er parkert utenfor Myrstadbygget, som allerede huser Meium Sjokoladefabrikk, Lykkemat og kafeen til Peder Morset Folkehøgskole. Foreløpig blir det åpent tre dager i uka, men håpet er å drive på heltid.

-Plasseringen er strategisk i forhold til trafikken ut og inn av bygda. Mange passerer forbi, både hverdag og helg. Eierne av Myrstadbygget, Lillian Skillingstad og Terje Løkås, ønsker mer besøk, og vi håper at matvogna vår kan bidra til det. Vi trives veldig godt i Selbu, og ønsker å bli boende her. Jeg er i full jobb, og sønnen vår på 19 måneder, John Theodor, har begynt på Kvellohaugen barnehage. Han liker seg tydeligvis der og begynner å bli varm i trøya, ler Øystein, som er sjåfør for Biotrans Securities.

-Jeg kjører blodprøver rundt omkring i hele Trøndelag. Noen dager i uka er det langtransport, og vi har tilpasset åpningstidene på matbua ut ifra det.

Myk oppstart

I motsetning til Øystein, har Jammy resturanterfaring. Da hun studerte journalistikk i California, jobbet hun i en kafe. Senere ble det karriere innen markedsføring i Vietnam.

-Det er Jammy som tar seg av markedsføringen og menyen, og som styrer det meste av prosjektet, sier Øystein, som opprinnelig er trondhjemmer. Imidlertid kjenner han Selbu og Tydal godt i fra den tiden han kjørte med aviser i de to kommunene.

-Jeg er ganske godt kjent her, og trives bra. Ideen bak matvogna, var at vi ønsket en kortere vei til jobben. I første omgang blir det takeaway, så får vi se hvordan det slår an. Vogna blir stående på Myrstad i starten, men kanskje vil vi delta på matmesser etter hvert.

Spennende smaker

På åpningsdagen lørdag, er det lagt opp til en spesiell meny der kundene kan smake på forskjellige retter, deriblant vårruller i sprø, tynne wrap, og sommerruller med søt basilikum og perilla.

-Vi har importert krydderet i fra Vietnam for å sikre at smakene blir ekte. Tradisjonelt inneholder sommerruller svinekjøtt og reker, men hos oss kan du i tillegg velge biff, reinsdyr eller marinert storfekjøtt. Som tilbehør til rullene har vi ulike vietnamesiske dipsauser, for eksempel peanøttsaus og hoisin-saus. Til dessert, eller som en liten snack, har vi bananruller toppet med kanelpulver og sjokoladesaus, frister Jammy.

Kaffen som serveres fra matvogna er også importert fra Vietnam, som er den nest største kaffeeksportøren i verden.

-Vietnamesisk kaffe er kjent for sin dristige, bitre smak. Den har et høyt koffeininnhold og toppes med søt kondensert melk. Vi er spente på hvordan selbyggene vil motta kaffen og resten av menyen vår, avslutter de to matgründerne.  

Powered by Labrador CMS