Tilbakeblikk fra 25. juli 2008:

SPENT FORAN LANDSSKYTTERSTEVNET: Sju ungdommer fra Selbu skytterlag deltar på årets Landsskytterstevne i Førde. Foran sitter yngstemann Kristoffer Uthus Stokke (rekrutt). Bak fra venstre, Jo Fossum Nydal (junior), Lars Guldseth (eldre rekrutt), John Espen Langseth (junior), Nichlas Wesche Evjen (senior) og Lars Petter Hammer (senior). Fredrik Guldseth (senior) var ikke til stede da bildet ble tatt. i tillegg til disse sju skal også Inge Tuset delta på Landsskytterstevnet. Foto: arkiv

Gleder seg til Landsskytterstevnet

Du leser nå en gammel artikkel fra Selbyggens rikholdige arkiv.

Publisert

Selbu skytterlag stiller med hele sju ungdommer under årets Landsskytterstevnet i Førde. Yngstemann er bare 11 år. Stevnet starter i morgen og avsluttes neste lørdag. 

Kristoffer Uthus Stokke er med sine 11 år den yngste fra Selbu skytterlag som deltar på årets Landsskytterstevne i Førde. Han har i vinter vært med på treningene i Selbuhallen og har da skutt med 22 kaliber. Nå har han økt kaliberstørrelsen til 6,5 og har fått låne gevær av Bengt Ødegård. Hans beste treningsresultat er 223 poeng på 25 skudd. Slett ikke verst for en nybegynner. 

Da Kristoffer forrige onsdag trente på skytesenteret, var også bestefar Haldor Stokke med både som sjåfør og ikke minst støttespiller.

– Det er flott at gutten har interesse for skyting, og jeg håper han får en fin opplevelse på Landsskytterstevnet, sier Haldor.

Kristoffer var også med på banen da bestefar skjøt opp før elgjakta. Tiåringen prøvde seg også, klarte i likhet med bestefar prøven med glans.

Venter tøff motstand

Som seniorer er tre av selbuungdommene forberedt på knallhard konkurranse. En av dem, Lars Petter Hammer, deltok på sitt første Landsskytterstevne i 2003 og det var på Oppdal. I år er han første års senior. Hans beste resultat fra Landsskytterstevne er fra Lesja i 2006, da han kom til finalen både på bane og i felt.

Nichlas Wesche Evjen er en annen skytter det stilles store forventninger til. Han har i tre år vært elev ved skytterlinja på Selbu videregående skole.

Delegasjonen fra Selbu består ikke bare av skyttere. Foreldre og familiemedlemmer er også med og for dem er også Landsskytterstevnet et av årets høydepunkter både skyttermessig og sosialt.

Seniorer fra Tydal

Fem skyttere fra Tydal skytterlag skal delta på Landsskytterstevnet, og samtlige er seniorer/veteraner. Disse er Gisle Kjøsnes, Rolf Kåre Dragseth, Arvid Berggård, Norman Bremseth og Eivind Østbyhaug.

Gisle Kjøsnes hadde håpet på større deltakelse fra Tydal, men lover at de som drar skal gjøre sitt aller beste.

Kjøsnes sier at hele 10-15 damer har deltatt på de siste skytetreningene i Tydal, noe han ser meget positivt på.

Powered by Labrador CMS