Bo Ivan Folde. Foto: privat.

Gikk sceneteppet ned for historien, Årsøya og gammeldansen?

Tidligere festivalsjef for Selbufestivalen, Bo Ivan Folde, ytrer i dette innlegget at han syns det var svært synd at bildeveggen på Årsøya var tildekket under kronprinsparets besøk.

Publisert Sist oppdatert

Dette er et leserinnlegg, som kun gjenspeiler skribentens mening.

Ja, hva skal en si? 

Mange av oss satt nok klistret til tv’n for å et glimt av sambygdinger, det fantastiske skolekoret, solosangere og fine innslag fra kulturskolen. Kronprinsparet i Selbu er så langt første gang vi blir tildelt deres kongelige ekvipasje til allmenn beskuelse. Vi vet at planlegging ned til minste detalj og på minuttet skjer ved slike besøk, noe kommune, kongehus og fylke står bak. 

Heldigvis fikk vi både se og høre Selbu toradergruppe og flinke dansere, men….Skuffelsen åpenbarte seg da Årsøyas skrytevegger var tildekket. Historikken om tilblivelsen av Årsøya var gjemt. 

Det er sikkert mange som kunne tenkt seg å vise fram mye fint og bra vi har i kommunen vår, men når kronprinsparet var der likevel liksom, ikke ekstra tidsspille, men bare en fantastisk bildekavalkade som det har tatt fem år å lage. 

Det er vel sterkt å bruke begrep som historieløs, eller kanskje bare tankeløshet i denne sammenhengen av planleggerne. Mange tusen dugnadstimer, titusenvis av publikummere, tusenvis av musikere, frivillighet og samhold, denne gangen gjemt bak en grå ullfilt.

Powered by Labrador CMS