Forsterkning av veikant langs Fv. 705 på et tidligere tidspunkt. Foto: John-Åge Rogneslien

Fv. 705 Tydal blir stengt

Fv. 705 Tydal stenges mellom kl. 22.00 og 06.00 på hverdager i uke 32 og 33, står det i en pressemelding fra Trøndelag fylkeskommune. Strekningen det er snakk om er ca. 2 km lang, fra Berggårdsmyra til Fossan.

Publisert Sist oppdatert

John-Åge Rogneslien, som er kontroll-ingeniør i Trøndelag fylkeskommune, utfyller litt mer rundt hva stengingen innebærer:

– På nattestid vil veien være helt stengt for alle enheter. Utrykningskjøretøy kan få slippe gjennom i perioder, men dette koordineres med stedsansvarlig og Vegtrafikksentralen fortløpende, sier han. 

Veiarbeid

I pressemeldingen informeres det om hvilket arbeid som skal gjøres:

– Det skal skiftes ut stikkrenner på denne strekningen, før to partier skal få ny asfalt i september. Dette arbeidet fører til en del etterarbeid, og for å få gjort det så stenges veien i denne perioden. Det skal graves litt dypere grøfter og forsterkes noen kanter slik at den nye asfalten får best mulig forutsetninger og kan gi et godt resultat i mange år fremover, står det i pressemeldingen.

Rogneslien melder at det fortsatt ikke er helt sikkert hvor mange dager som vil brukes til arbeidet:

– Det er usikkert om vi vil bruke alle hverdager i perioden. I utgangspunktet skal vi ikke stenge veien på helg, men det kan skje hvis vi trenger mer tid til å bli ferdig før asfalten kommer.

Berørte blir kontaktet

Stengingen vil bli godt skiltet i Selbu, på Stjørdal, Brekken og i Tydal sentrum.

– De som har avkjørsel på denne veistrekningen vil bli kontaktet når deres veier får redusert fremkommelighet, står det i pressemeldingen.

Avisbudene vil ikke komme frem på denne strekningen, og må ty til alternative løsninger i denne perioden. Polaris, som blant annet distribuerer Selbyggen og Adresseavisen, vil be avisbudet sitt om å levere produktene som ikke kan leveres på riktig sted i en pose ved siste mulige leveringssted. Dette blir på stativet ved Neabyen. 

Powered by Labrador CMS