Festlige jubileumsdager med stilfullt kongebesøk

Denne artikkelen er hentet fra Selbyggens rikholdige arkiv. Den ble publisert 12. august 1983.

Publisert

Så er Selbu kirke blitt 800 år gammel; bygdemuseets 60 er også behørig feiret. Atskillig tett på hverandre fulgte diverse markeringer og feiring av forskjellig slag fra forrige torsdag og til og med sist søndag kveld. 

Det kan neppe være å ta i for sterkt når man hevder at samtlige arrangementer ble en oppslutning til del som oversteg selv de dristigste forventninger. 

Lokalbladet har med den kapasitet det har til rådighet, så godt det formår, prøvd å være til stede ved de aller fleste jubileumstilstelningene som ble aviklet. Vi er ganske enkelt mektig imponert over det program det var lagt opp til og måten det ble gjennomført på. Det er vår ærlige og oppriktige mening når vi her og nå tillater oss å drysse ut rosende ord til alle de som på en eller annen måte har hatt en finger med i spillet slik at brikkene falt på plass på den måte de gjorde. 

Kanskje aner vi til en viss grad konturene av alt forhåndsarbeid som ligger bak i den del sammenhenger. Alt forstår vi neppe helt ut – det får så være. Selbyggen har merket seg mye og svært positiv presseomtale av enkelte sider ved jubileet fra forskjellige andre hold. Det gleder oss å lese slikt. 

Når det gjelder den siden av saken, kan det selvsagt hevdes at den «største» dagen – søndag – på én måte overdimensjoneres i pressesammenheng. Det tør være mulig. For vår del vil vi på den ene siden ha sagt at nettopp den dagen kommer til å innta en meget spesiell plass «inne i oss» først og fremst på grunn av at vår kjære konge besøkte bygda vår. Det ble utvilsomt et minne for livet for alle som deltok i festlighetene rundt omkring kongebesøket formoder vi. 

Lokalbladet mener imidlertid at det trass i dagen, den 7.8.83 som vi alle kommer til å huske, må man selvsagt ikke glemme at vi feiret to jubileer foruten at det var Selbudager. 

Alt dette er det vi vil berømme arrangøren(e) for å ha brakt vel i havn i ethvert henseende. 

Likevel – for å ha nevnt kongebesøksdagen spesielt så er det med ekstra glede vi tillater oss å berømme alle publikummere for den sindighet, ro og disiplinerte opptreden de viste nettopp da kongen besøkte Selbu. 

Ikke mindre er gleden over å kunne være vitne til at en fortsatt ungdommelig monark, til tross for et stramt tidsskjema som, etter hva det forlyder, ble holdt slik det skulle holdes, ganske enkelt smilte seg gjennom etappene. Jo, det var en gild søndag – og det var gilde jubileumsdager. 

Powered by Labrador CMS