Det måtte to orienterere til for å sette rekord i lengste sammenhengende dans under VM-polsen. Audhild Valli og Tore Stubbe deltok sammenhengende på fire lag og danset til sammen pols i åtte timer. Noen bedre?

Den nye polsrekorden lyder 123 timer og 41 minutter  

Denne artikkelen er hentet fra Selbyggens rikholdige arkiv. Den ble publisert 7. juli 1978.

Publisert Sist oppdatert

Etter nesten en ukes kontinuerlig dans kan en uten videre fastslå at Selbu Gammeldanslag er innehaver av den nye verdensrekorden i polsdans. Litl-Hurvenes rekord fra Rørosmartnan i fjor på 106 timer ble således slått med 17 timer og 41 minutter. 

Når sant skal sies så ville det neppe bydd på vansker for selbyggene å fortsette enda lenger. Oppslutningen til polsdansen ble etter hvert som konkurransen skred frem bare større og større, og problemet for arrangøren til slutt var rett og slett å klare å innpasse de etteranmeldte danserne inn i de oppsatte turnusene. 

Ikke alle fikk være med, men de aller fleste. Og vi tror Selbu Gammeldanslag gjorde rett når de ikke utvidet konkurransen. Man skal være veldig forsiktig med å overspille slike arrangementer. Laget klarte det de satte seg som mål, og som egentlig ikke var annet enn å lage reklame for polsen som dans. At det i tillegg ble utstyrtelig mote for deltakerne og en god del PR i foretagendet for bygda, kommer i tillegg. 

De aller fleste av landets største aviser har hatt omtale av begivenheten og i tillegg beskrevet bygda vår på en rosende måte. Hvor langt det i så måte har nådd kan lettest forståes når en politisk avis som Klassekampen bragte en helside fra begivenheten. 

Antall spilte polser skulle utgjøre ca. 3500. Det ble servert 1600 vafler og det gikk med 700 flasker mineralvann og 12 kilo kaffe. Antall dansere rundt 450, da utenom de som danset pols i teltet på avslutningsfesten. 

Gammeldanslaget vil neppe høste noe økonomisk utbytte, da det ikke ble krevd inngangspenger hverken på de åpne festene i Gimle eller av tilskuerne på polsdansen. All bevertning var også gratis. Vi får likevel håpe Selbu Gammeldanslag får endene til å møtes når sluttoppgjøret skal foretas. 

Og dermed erklærer også vårt lokalblad for sitt vedkommende VM i pols Selbu 1978 for å være avsluttet. Om Røros angriper for å ta tilbake rekorden vil vi for vår del uttrykke at Selbu tar det med ro med et eventuelt nytt tilsvar. 

Powered by Labrador CMS