Bilbingo for alle penga

Denne artikkelen er hentet fra Selbyggens rikholdige arkiv. Den ble publisert 27. august 2004.

Publisert

Hvert år siden 1986 har det vært arrangert bilbingo på idrettsplassen på Tømra. Det var Arne Nypan som i sin tid tok initiativet til å starte opp med bilbingo. I starten var skeptikerne mange, men Nypan stod på sitt og fikk etter hvert med seg kretsens innbyggere med på nyskapningen. 

Det første året var det UL Fram som var arrangør, men allerede året etter ble IL Vardefjell med som medarrangør. Årsaken til at IL Vardefjell ikke var med det første året, var at de på denne tiden deltok i bingo på KBS i Trondheim i regi av Sør-Trøndelag skikrets. Etter sammenslåingen av de to idrettslagene på Selbustrand, er det i dag Selbustrand IL og UL Fram som er arrangør. Men det var ikke på Tømra den første bilbingoen ble arrangert i Selbu. Allerede året før ble det arrangert kombinert inne- og bilbingo på Granlund i Øverbygda. 

18 kvelder

Fredag den 13. ble en lykkens dag for en dame fra Malvik som vant hele 14.500 kroner. Hun fikk jackpot på kr. 12.000 og samtidig 2.500 for omgangen. I gjennomsnitt bruker en bingospiller 200 kroner på kjøp av blokker, men det finnes også de som bruker både 300 og 400 kroner. Flesteparten av bingospillerne kommer fra Selbu, men også fra Stjørdal, Meråker og Malvik er det faste bingospillere på Tømra. 

Lettjente penger

Arne Sandvik er kasserer for bingoen. Han regner med at overskuddet i år vil beløpe seg til mellom 120.000 – 140.000 kroner. Vi tar ikke for mye i dersom vi påstår at bingoen på Tømra, i løpet av de siste 19 årene, har gitt de to lagene en inntekt på mellom to og tre millioner kroner. For idrettslagets vedkommende har pengene kommet godt med for å nedbetale gjelden i Saaslia alpinanlegg, mens UL Fram har nok brukt mesteparten til å restaurere og pusse opp Framheim. 

Powered by Labrador CMS