Inger Granby. Foto: Øyvind Skogmo Hansen

«Åpne spørsmål til ordføreren»

Inger Granby lurer på flere konkrete ting når det kommer til å sikre næringsutvikling og kraftutbygging.

Publisert

Dette er et leserinnlegg, som kun gjenspeiler skribentens mening.

I debatten om utbygging av Garbergselva, og i planene om nye vindkraftfelt, er jeg kjent at ordføreren stiller seg positiv til de fremlagte planene.

En av hans begrunnelser er at Selbu må delta i det grønne skifte gjennom økt kraftproduksjon. Et argument jeg ikke deler. Jeg mener Selbu har bidratt nok, men forskjellige meninger hører demokratiet til og jeg tåler godt at meninger brytes.

I tillegg har ordføreren gitt uttrykk for at kommunen trenger mer kraft for å sikre næringsutvikling i kommunen. Hva dette betyr er uklart for meg og har derfor følgende spørsmål:

  • Hvilken næringsutvikling er det ordføreren her sikter til?
  • Arbeides det med konkrete næringsplaner, som er avhengig av mer kraft, enn den kommunen har til rådighet?
  • Arbeider ordføreren for at økt kraftproduksjon skal øremerkes lokal næringsutvikling?

Inn i disse, for meg vage og utydelige formuleringer, om lokalt kraftbehov hører jeg at utviklingen av næringsområde ved Granby trekkes inn. Her i form av behov for overføringskapasitet. Derfor spør jeg:

  • Sikter ordføreren her til mulige «tilleggsytelser» fra kraftprodusentene i form av reduserte kostnader angående overføring av kraft til Granby området?
  • Er avventingen av en slik mulighet årsaken til at området, som var ferdigregulert i juni 2023, står igjengrodd og uten tegn på noen form for utvikling?

Jeg vet at det ikke er kommunen som har utbyggingsansvaret, men ut fra at ordføreren i mange sammenhenger, helt siden 2019, har omtalt området som viktig for næringsutvikling og vekst i Selbu, antar jeg at ordførere holder seg orientert om hvorfor «ingenting skjer».

Jeg ber om konkrete svar på mine spørsmål.

Powered by Labrador CMS