Debatt

Arkivfoto.

«Jeg beklager!»

Publisert Sist oppdatert

Dette er et leserinnlegg som gjenspeiler skribentens mening.

Av og til må vi folkevalgte erkjenne at vi kunne utført vårt verv på en bedre måte. Dette innlegget er en slik erkjennelse fra meg som «hobbypolitiker» i kommunen.

Den 27. februar vedtok kommunestyret å selge Nestved 1. Enstemmig. Argumentasjonen for et salg var at byggene hadde et stort vedlikeholdsbehov og at kommunen mente behovet for slike boliger var synkende. Den informasjonen slukte kommunestyret – inkludert meg selv – og stemte enstemmig gjennom et salg. Det til tross for at jeg rent prinsipielt mener at kommunen bør være varsomme med å selge den typen bolig som Nestved 1 representerer.

La meg ta det viktigste med en gang: Jeg tok opp saken på nytt i en interpellasjon i kommunestyret denne uka. Der forsikret kommunedirektøren meg om at at alle beboere i Nestved 1 skal bli ivaretatt. Det vil komme på plass tilbud til alle, og det er ikke gitt at flytting blir aktuelt. Dersom det skulle bli aktuelt vil man få informasjon om dette – og et nytt tilbud – i god tid. 

Vedtaket om salg ble som nevnt gjort av kommunestyret i februar. Jeg skal være den første til å erkjenne at her burde jeg gjort mine egne undersøkelser rundt argumentasjonen vi folkevalgte ble fremlagt. Det gjorde jeg dessverre ikke. Jeg stolte på de vurderingene som var blitt gjort i forbindelse med saksfremlegget fra kommunens administrasjon. Jeg stolte også på at beboerne skulle informeres godt og jevnlig om status og hva som var planene fremover. Jeg har i det siste fått høre at flere opplever informasjonen fra kommunens side som mangelfull, og at mange nå frykter for hva fremtiden vil bringe. Det gjør inntrykk på meg.

Jeg beklager at informasjonen fra kommunen sin side har vært begrenset til «noen telefonsamtaler» helt frem til et informasjonsbrev ble sendt i juni. Jeg har en klar forventning om at fremtidig kommunikasjon fra kommunens side foregår på et helt annet nivå, og at første prioritet er gode fremtidige tilbud til nåværende beboere. Jeg håper potensielle kjøpere også har dagens beboere i fokus.

Så er det dessverre slik at kommunen styres av Arbeiderpartiet som lokalt fører en knallhard høyrepolitikk. Da er det desto viktigere at SV – som det eneste reelle venstrepartiet i kommunen – følger med og stiller kritiske spørsmål. I denne saken burde vi vært flinkere på nettopp dette. Det endelige vedtaket hadde trolig blitt det samme, men det er uansett ingen unnskyldning. Dette salget burde jeg stemt i mot.

Jeg lover å følge opp denne saken videre, og det er selvfølgelig bare å ta kontakt dersom noen mener man ikke får den oppfølgningen man burde fått.

Og igjen; jeg beklager!

Powered by Labrador CMS