Fælk & følk

Hurra for 17. mai! Barnetoget i Selbu var stort, og større enn noen gang før, var det mange som bemerket. Tydelig var det mange som hadde gledet seg til endelig å kunne feire Norges nasjonaldag igjen!

Hurra for 17. mai. Dette har vi venta på!

Publisert Sist oppdatert

Endelig kunne vi samles i store grupper. Endelig kunne vi gå i tog og rope høyt hurra i samlet flokk! Dette har vi ventet på. For så mange folk har nok aldri vært samla før på 17. mai i Selbu. 

– Det er helt magisk! hører vi en av tilskuerne til 17. maitoget si.

– Jeg blir rent rørt, sier en annen.

– Dette må være rekord. Jeg tror aldri det har vært samla så mye folk på 17. mai i Selbu før. Aldri har så mange gått i toget, og aldri har det vært så mange tilskuere, sier flere. 

Se stor bildekavalkade fra 17. mai i Selbu lengre ned i saken.

Og magisk var det. For ikke bare var hele bygda samla, også været viste seg fra sitt beste og gav oss en 17. maifeiring som vi nok kommer til å huske på. Med strålende sol og nesten 20 plussgrader kan vi trygt si at værgudene var på visitt i Selbu i dag. 

Barnetog med leker

Glade barn fikk gå i barnetog for første gang på noen år, og for noen for aller første gang. Noen av disse går i dag i 3. klasse, så vi hørte mange rungende hurra, hurra, hurra! Toget gikk fra Selbu kirke, og tok en runde rundt Nestansringen og om eldresenteret. Høytideligheten ble avsluttet med tale av ordføreren, 17. mai sjef Ivar Aas og musikk av korpsene og drill. Deretter ble det samling og leker i de forskjellige grendene. 

Og vinneren er….

Folk stod langsmed 705, fra kirka og opp til Gimle for å se på årets folketog, som ble arrangert av UL Lauvsprett. Vikvarvet musikkorps gikk i bresjen og satte alle i god 17. mai stemning. Deretter fulgte små og store representanter fra bygdas lag og organisasjoner. Noen sparket ball, noen gikk på ski, andre kjørte lastebil. Her var også hester, alpakka og troll, for å nevne noen, og det var til og med noen representanter fra Tydal. I tradisjon tro, kåret UL Lauvsprett det beste innslaget i folketoget. Vinneren ble Vikvarvet musikkorps, som fikk en premie på 3000 kroner. Russen ble nummer to, og fikk 1500 kroner. Festlighetene ble avsluttet med Ja vi elsker, og Vikvarvet musikkorps kvitterte med en marsj som takk for prisen. 

Hurra for 17. mai. Endelig kunne vi feire igjen!

Les også: Se 17. mai bildene fra Tydal

Bildegalleri (trykk for større bilder)

Scroll ned for bilder av folketoget og arrangementet i Selbuhallen

Barnetoget:

Samling i Selbuhallen:

Folketoget:

Powered by Labrador CMS