Nyheter
Denne godbiten kan bli Årets søtsak
250 produkter har deltatt i Det Norske Måltid. Nå er 39 finalister kåret, og én av disse er fra Selbu.
Årets delfinaler ble gjennomført i Trondheim, som i 2022 er Europas gastronomi-region. I to smakfulle dager i september smakte juryene seg gjennom produktene og vurderte seg frem til topp tre i totalt 13 kategorier. Resultatene er nå klare, og blant de nominerte finner vi Selbu-bedriften Jentene på tunet.
De kan vinne prisen Årets søtsak med produktet Multefløyel med tindved. Den skal kjempe mot krokanstrøssel fra Bamsrudlåven (Viken) og sjokoladeplate med pasjonskaramell fra Sirkus Renaa Fabrikken (Rogaland).
Finalen i Det Norske Måltid finner sted på Clarion Hotel Air, Sola, torsdag 2. februar 2023. Dette er det 15. året på rad at konkurransen blir arrangert.
Her er alle finalistene:
Finalister Årets drikk
Musserende eplemost – Buhagen, Rogaland
Eplemost Aroma – Fiskum fruktpresseri, Viken
Skog 03 – Villbrygg, Oslo
Finalister Årets ost
Valdres Ost Bufar lagret 18 mnd – Valdresmeieriet, Innlandet
Ungkaren – Hitra Gårdsmat, Trøndelag
Rørosblå – Eggen Gardsysteri, Innlandet
Finalister Årets grønne
Shiitake – Topp Sopp, Rogaland
Rød perletomat – Vårsol Gartneri, Rogaland
Donko Shiitake Økologisk – Soppkompaniet, Viken
Finalister Årets sjømat
Carre av villkveite – Annis Oslobukta, Oslo
Glassvarfilet benfri med skinn – Reinhartsen, Agder
Levende kråkeboller fra Finnøy – Domstein Sjømat avd Stavanger / Urchinomics, Rogaland
Finalister Årets kjøtt
Tørrmodnet Entrecôte – Annis Oslobukta, Oslo
Tomahawk – Fjordfegarden, Rogaland
Tørrmodna T-bone – Nyyyt, Rogaland
Finalister Årets søtsak
Multefløyel med tindved – Jentene på Tunet, Trøndelag
Krokan – Bamsrudlåven, Viken
Sjokoladeplate med pasjonskaramell – Sirkus Renaa Fabrikken, Rogaland
Finalister Årets meieriprodukt
Yoghurt naturell – Kilnes Gard, Trøndelag
YMIR yoghurt med tyttebær og byggryn – Holt Gård, Vestfold og Telemark
Jerseymelk – Jerseymeieriet, Rogaland
Finalister Årets bakst
Iskjeks Vaffelkjeks – Lamella, Møre og Romsdal
Rugbrød – Sirkus Renaa Fabrikken, Rogaland
Gårdsbakeriets groviser – Bakke Gård, Viken
Finalister Årets øl
JÆRPILT Gulrotkake Surøl – RYGR Brygghùs, Rogaland
Sumava – Haandbryggeriet, Viken
Perler for svin IPA – Lervig, Rogaland
Finalister Årets sjømat foredlet
Røkt laks naturell – Garnviks Røkeri, Trøndelag
Kongekraft – MS Donna, Viken
Mildrøkt Aquevittlaks – Garnviks Røkeri, Trøndelag
Finalister Årets kjøtt foredlet
Coppa di Prima – A.Idsøe, Rogaland
Guanciale – Jens Eide, Agder
Dexter Bacone – Reime Dexter, Rogaland
Finalister Årets grønne foredlet
Plommegelè – Nyhuus Gard, Vestfold og Telemark
Bringebæreddik – Lokalmat Vestfold, Vestfold og Telemark
Pizzasaus type mild – ASK Spekehus, Viken
Finalister Årets sider
Stora Marit– Hardangerbonden, Vestland
Anno – Kvestad Sideri, Vestland
Brist – Eiane Gard, Rogaland