Debatt

Så ble det ikke slik vi trodde det skulle bli

Publisert Sist oppdatert

Dette er Selbyggens lederartikkel, som gjenspeiler avisens offisielle mening.

Vi gikk inn i påsken så å si uten forventninger til fint vær. Palmesøndagshelga kom over oss med snø og vind. Veien over Langsvola var stengt, og langtidsvarslet ga oss heller ikke forhåpninger om mye sol. Så gikk det noen dager og alt ble endret. Sola kom og tosifret antall varmegrader kom over oss. Vi fikk plutselig en drømmepåske.

Folk sluttet opp om de arrangementene som var, og folk tok seg ut. Noen gikk til de høyeste fjelltoppene, mens andre gikk kortere turer i nærområdet. Det var den første påska på flere år at vi fikk lov til å feire sammen i flokk. Selv om noen foretrekker fred, ro og stillhet på egenhånd, må vi nok innrømme at mennesker flest er flokkdyr. Det var mye folk på påskefestene, mye folk i butikkene og mye folk på arrangementer. Vi ble sluppet løs, men vi holdt oss til flokken.

Vi gleder oss over at et hardt prøvet næringsliv, som har lidd under strenge restriksjoner i to påsker, endelig fikk åpne dørene og ta imot kunder. Vi gleder oss over at folket benyttet seg av påskens gjenåpning. Og vi gleder oss veldig over at dette stort sett skjedde med glede og livsnytelse. Politiet hadde ingen alvorlige hendelser å rapportere om fra Neadalføret denne påska. Det var ingen alvorlige trafikkhendelser, ingen alvorlige rasulykker, ingen alvorlige voldshendelser og ingen alvorlige skader i påskefjellet. Det er egentlig utrolig når nesten 3500 hytter blir fylt av feriegjester, i tillegg til oss som bor her hele året. Det var kanskje bortimot 20 000 mennesker i dalføret på det meste.

Snøscooterløypene ble flittig benyttet, selv om noen av dem ble stengt i løpet av påska. Politiet var ute på kontroller, og hadde bare gode ord å si om tilretteleggingen og bruken av løypene. Isfiskerne var ute og det kom rapporter om storfisk fra flere hold. Særlig Stugusjøen ga matauk, i alle fall til noen, i påskedagene. Nå kommer hestehoven fram i kanten av krympende snøfonner. Hageriver og beskjæringssakser tas frem og sommerdekk kommer etter hvert på bilparken. Sola og godværet har fortsatt, og enkelte steder i Selbu er det registrert temperaturer over 20 grader. Vi har mye å glede oss til utover.

Nei, påska ble ikke som vi trodde, den ble mye bedre, i alle fall for de fleste av oss her i lokalområdet. Men fortsatt hviler det svarte skygger i nærområdet. I Ukraina vil nok ikke befolkningen dele vår glede over en friuke i sol og jubel. Vi lever fortsatt i en hverdag der vi preges av forferdelige nyhetsmeldinger om krig og folkemord. Måtte de også, som oss, få oppleve en vår fylt av glede og frihet.

Powered by Labrador CMS