Debatt

Illustrasjon: Nesta Eiendom AS

Mer spenning i sentrum

Publisert

Dette er Selbyggens lederartikkel, som gir uttrykk for avisens offisielle mening.

Det er ikke bare på Biltomta det skjer. Nå har også Coop-bygget fått nye eiere, og skal utvikles videre. Det som en stund har sett ut til å bli et tomt spøkelseshus midt i sentrumskjernen kan plutselig bli et samlingspunkt fylt av folk og virksomhet. Nå har Nesta Eiendom AS, som eies av Petors AS og Living Eiendom AS, kjøpt både Coop-bygget og bokhandelen. De ønsker å gjøre dette til et samlingspunkt i sentrum.

Nå har vi hørt hvilke tanker Granby Næring har med Biltomta. Da var det både interessant og artig å høre at også «gamle sentrum» skal vitaliseres. Apoteket og blomsterbutikken, som ble igjen da Coop flyttet ut, har vært litt alene i et stort bygg. Nå får de mest sannsynlig også selskap av bokhandelen. Det bygget har også Nesta Eiendom kjøpt, og de ønsker å rive det for å åpne opp sentrum, en tanke som for øvrig har vært nevnt tidligere i prosessen med ny sentrumsplan. Det er også klart at matvogna Jammys Rollery blir flyttet fra Tømra til sentrum.

Det er også positivt at flere aktører vil være med på utviklingen av sentrum. Nå blir det i alle fall to store private aktører som skal både samarbeide og kanskje også konkurrere om leietakere, og i neste omgang kunder. Vi vet allerede at det tenkes flere leiligheter i E-bygget, som det nå vil hete, men det er også spennende tanker om næringsutvikling. Som tidligere omtalt i Selbyggen, har Selbu kommune vært på utkikk etter lokaler til en Work HUB, nå ser det ut som at også det skal gå i orden.

Vi ser med spenning fram til det som skjer og det som vil komme. Vi håper E-bygget vil bli fylt av aktiviteter, og kanskje kan også nye forretningskonsepter komme. Som kjent er det slik at handel avler handel, og da vil også et aktivt handlemiljø tiltrekke nye aktører. Nå er det i alle fall ting på gang. Vi får for all del håpe og tro at også Selbutorget kommer etter med ny virksomhet når Kiwi flytter til Biltomta når kjøpesenteret der står ferdig.

Det gamle Selbu sentrum har vært litt dødt og tomt, spesielt etter at Coop flyttet. Nå er det håp om at det blir nytt liv, og artig hadde det vært om også torget hadde blitt tatt mer i bruk. Vi trenger et levende sentrum, og vi trenger at folk som kjører gjennom bygda får vite hvor sentrum er. Vi må få gjennomreisende til å stoppe for at vi skal kunne utnytte det kundegrunnlaget de representerer.

Vi applauderer tiltaket og ønsker Nesta Eiendom lykke til med utviklingen. Nå ser vi frem til neste steg i sentrumsutviklingen. Det behøver ikke være langt unna.

Powered by Labrador CMS