Nyheter
Lokalt matmarked med få aktører, men stort spenn
Da markedet åpna var det kø ved alle bodene. Og det var en jevn tilstrømming av folk utover dagen.
Lørdag var det marked med lokalmat på Stugguvollmoen.
– Det er mye bygdefolk og hyttefolk her. I tillegg har det faktisk vært noen på gjennomreise som har stoppa på. Det virker som om folk koser seg, sier Ann-Ingeborg Johnsen i Smaken av Sylan.
Den lille matfestivalen på Stugguvollmoen var en desentralisert variant av Trøndersk Matfestival, som ble arrangert i Trondheim forrige helg. Konseptet så dagens lys i fjor, men den gangen var det nærmeste matmarkedet på Stjørdal.
– Konseptet heter «Et sted nær deg», så da tenkte vi at vi burde ha det her i bygda i år, forteller Johnsen.
Les mer om Per-Hansagarden Gardsysteri her.
Få aktører, men stort spenn
Det var fire produsenter som hadde boder på Stugguvollmoen lørdag. Disse var Norwegian Fish Farms, Per-Hansagarden Gardsysteri, Østby Gårdsbakeri og Tydalskjøtt.
– Selv om det ikke er så mange aktører, så er det et stort spenn i produktene. Her er det spekekjøtt, flatbrød, lapper, rømme, ost, yoghurt og fisk, sier Johnsen.
I tillegg var det kioskutsalg, der man blant annet kunne kjøpe en lokalmattallerken, komponert med varer fra de ulike produsentene.
Les mer om Norwegian Fish Farms her.
Går i gang med prosjekt
Det var nettverket Smaken av Sylan som sto i bresjen for den lokale varianten av matfestivalen.
Ann-Ingeborg Johnsen forteller at nettverket skal starte et nytt prosjekt.
– Før sommerferien fikk vi innvilga et tilskudd på 100.000 kroner fra Innovasjon Norge til et forprosjekt, der vi skal innhente erfaringer fra andre nettverk og se på organisering når det gjelder forretningsmodell. Dette går vi i gang med etter sommeren, sier Johnsen.
Trykk på bildene for å få dem større.