Debatt

«I tillegg til papiravisa har vi en visjon om å kunne tilby et enda bedre produkt på nett,» skriver Selbyggen på lederplass.

«Dette tyder på at lokalavisas funksjon er like viktig året rundt»

Publisert Sist oppdatert

Dette er Selbyggens lederartikkel som gjenspeiler avisens offisielle mening.

Sommeren har tradisjonelt sett ikke vært noen høytid for journalistikken. Ferietider setter sitt preg på hvor mye som rører seg i samfunnet. Imidlertid pleier det å være mange kultur- og sportsarrangement i løpet av sommermånedene, men koronaen gjør at det blir mindre av dette. Flere små og store begivenheter endte nok en gang med å bli avlyst denne sommeren.

Derfor er det litt oppsiktsvekkende at nettavisa til Selbyggen satte leserekord i juli. Aldri før har så mange unike brukere klikket seg innom nettsiden i løpet av én måned. Hendelsesjournalistikk, artikler om reiselivsnæringen og reportasjer fra Tydalsfestivalen er blant de mest leste sakene. Dette tyder på at lokalavisas funksjon er like viktig året rundt.

Mønsteret er i tråd med trendene andre lokalaviser også melder om. Leserne setter stadig større pris på digitale medietjenester. Det gjelder også for lokalmediene. Blant de større mediehusene har vi de siste årene sett at det har dukket opp flere rendyrkede nettaviser, som utelukkende fokuserer på å levere innhold på nett.

Disse avisene mener de har et konkurransefortrinn, siden de opererer etter de nye forutsetningene i mediebildet. I Selbyggen er vi nødt til å satse mer på nett-produktet vårt for simpelthen å hindre at vi ender opp som et klassisk eksempel på disrupsjon. Altså, at vi ikke greier å tilpasse oss nye teknologier og de nye forutsetningene for å drive medievirksomheter på. Vi skal ikke bli Nedalens svar på Kodak.

Vi er stolte over papiravisa vår og har ingen som helst planer om å redusere det håndfaste, trygge og tradisjonsrike produktet vi tilbyr i trykt form. Men i tillegg til papiravisa har vi en visjon om å kunne tilby et enda bedre produkt på nett. Tallene fra juli, samt mange nye abonnenter, tyder på at leserne bruker nettsida og ønsker denne utviklingen velkommen.

Powered by Labrador CMS