Debatt

Svar til Balstad og Fuglem

Publisert

I innlegg i Selbyggen 27.8 kritiserer ordfører og varaordfører dagens regjerings ideologi når det gjelder konkurranse. Det er riktig at Høyre ikke liker monopol. Vi mener det fører til ineffektivitet og dyrere drift. Vi er forpliktet til å undersøke prisnivået med jevne mellomrom for å se om vi bruker skattebetalernes penger på beste måte.

Når det er sagt så virker det her som ordfører og varaordfører forsøker å få skylda for AtBs misere når det gjelder skoleskyssen i Trøndelag over på regjeringen i stedet for å ta det med sine partikolleger i fylkeskommunen. AtB ble dannet som et prestisjeprosjekt for det rød/grønne flertallet i fylket, til tross for sterk motstand både fra faglig og politisk hold. Det har jo vist seg at dette har vært fiasko fra dag en, uten at det politiske flertallet har vært villig til å gjøre noe med det. Når AtB av taxinæringen blir beskyldt for å drive sosial dumping så hadde det vært enklere av ordfører og varaordfører å ta dette opp med sine partikolleger i fylket enn å skyte på regjeringen!

Når det gjelder fritt skolevalg i videregående skole så er det vel bare AP som kan se dette som en trussel. Er det virkelig slik at du skal presses til å gå på samme skole selv om du er misfornøyd med det tilbudet du får der? Enkelte har kanskje opplevd mobbing eller rett og slett ikke passer inn i det sosiale miljøet. Er det da ikke bedre at disse kan ha mulighet til å skifte skole. Det kan virke som orfører og varaordfører her er bekymret for Selbu vgs og ønsker å presse alle ungdommene i Neadalen til å gå der. Det vil de også gjøre dersom de synes at de der får et godt tilbud både faglig og sosialt. Hvis ikke mener Selbu Høyre at ungdommene skal stå fritt til å søke seg til andre skoler!

Powered by Labrador CMS