Debatt

SV rydder opp!

Publisert

Dette er et leserinnlegg som gjenspeiler skribentenes meninger.

Etter 8 år med smålige kutt i en rekke velferdsordninger klarte SV i budsjettforhandlingene med regjeringen å reversere en rekke av disse – i tillegg til å sette i gang flere større reformer. Gratis halvdagsplass i SFO for alle førsteklassinger, feriepenger til de arbeidsløse og permitterte, oppstart av tannhelsereform, gjeninnføring av brillestøtten for barn og kuttet i barnetillegget for uføre reverseres. Dette for å nevne noen av SV sine gjennomslag.

Selbu SV har ved flere anledninger argumentert for – og foreslått – at familier som mottar sosialhjelp også skal få glede av barnetrygden. Med nåværende ordning har det vært slik at barnetrygden har vært regnet som inntekt, og dermed har ikke familiene som kanskje trenger barnetrygden aller mest reelt sett fått barnetrygd som alle andre. Rett og slett fordi barnetrygden da har blitt trukket fra i beregningen før utbetalt sosialstønad. Kort og godt en blodig urettferdig ordning. En ordning som hver enkelt kommune frem til nå har kunnet styre selv – og dessverre ofte en mulighet for innsparing i kommunebudsjettet mange kommuner benytter seg av. Hver gang vi har argumentert for å endre på denne ordningen i Selbu har vi talt for døve ører.

Nå har regjeringspartiene og SV endelig kommet frem til at fra 1.9.22 så skal alle familier få barnetrygd – uavhengig av om man er i vanlig arbeid og/eller mottar sosialstønad. Kommunene skal altså ikke lenger ha mulighet til å snyte sosialhjelpsmottakere for barnetrygden. Det er særdeles bra – og viktig.

Selbu SV vil i kommende kommunestyremøte foreslå at vi i Selbu innfører denne ordningen allerede fra 1. januar av i vår kommune. Med rekordhøye strømpriser vil dette være et ekstra viktig tiltak som kan gjøre de økonomiske utsiktene litt lysere for de familiene som trolig trenger en utstrakt hånd aller mest. Det mener vi fellesskapet har råd til å bruke noen hundre tusen kroner på frem til staten tar regninga i september. All den tid dette er programfestet i Senterpartiets program, og det nå er en politikk en Arbeiderpartiledet regjering fører, regner vi med at begge nevnte partier helhjertet støtter opp om dette – også i Selbu.   

Powered by Labrador CMS