Debatt

- Det er dårlig distriktspolitikk når bare noen deler av kommunen skal være med å ta en enda større del av de utgiftene som er, sier Oddmund Voldseth om Selbu kommunes privatisering av grendaveier. Ergo må man stå for brøytinga sjøl..

Så har Utkant-Norge kommet til Selbu

Publisert

Etter å ha fått Selbyggen til jul, må jeg komme med noen kommentarer til siste møte i kommunestyret om privatisering av grendeveger.

Dette er et leserinnlegg, og derfor forfatterens egen mening.

Ettersom jeg er født og oppvokst på Nekåbjørga er det naturlig for meg å gi en kommentar om denne vegen. De som er fastboende der nå, har i flere år drevet med jordbruk og melkeproduksjon. Nå er de kommet opp i en alder der det er naturlig å trappe ned og kanskje nyte livet som pensjonister. Disse har vel også vært med i den verdiskapningen som alle kommuner er avhengige av for å fungere. Derfor synes jeg det er dårlig distriktspolitikk når bare noen deler av kommunen skal være med å ta en enda større del av de utgiftene som er. Dette er ikke med på å gjøre «hele» Selbu til et godt sted å bo.

I samme Selbyggen under Tilbakeblikk kan en lese at en del selbygger er i Oslo for å demonstrer under mottoet «La bygdene leve». Dette har tydeligvis dagens politikere helt glemt. 10 år er vel for lang tid for dere som sitter og styrer kommunen i dag.

Til slutt vil jeg oppfordre flertallet av politikerne til å revurdere sin oppfatning av betydningen det er at fellesskapet tar ansvaret for å brøyte og vedlikeholde grendevegene slik at vi kan ha bosetting i hele Selbu. Dette har dere god tid til å ta opp i et nytt kommunestyremøte i 2021.

Powered by Labrador CMS