Debatt

Ås i Tydal, arkivbilde.

Prosjektet «Tydal Framover» mangler politisk styring

Publisert

Dette er et leserinnlegg som gjenspeiler skribentens meninger.

Ovennevnte prosjekt er av ordføreren benevnt som det store som skal skje i Tydal fremover. Vi har behov for renovering av sykehjemmet, nye omsorgsboliger og eventuelt samlokalisering av rådhuset.

I 5 år (fra 2016) har dette prosjektet figurert på kommunestyrets saklister en eller flere ganger pr år.

Kommunedirektøren har brukt flere hundre tusen kroner på utredning av et prosjekt som politikerne i hele tatt ikke har gjort vedtak om. Nå legges det opp til å engasjere ekstern bistand til prosjektledelse på ubestemt tid fremover. Ap’s representanter har flere ganger etterlyst politisk ledelse av prosjektet, men hver gang har vi blitt nedstemt. Nå legger kommunedirektøren opp til at en ekstern prosjektleder skal selv bestemme hva arbeidet skal gå ut på og hva som skal være innholdet i prosjektet. Tydal Ap er betenkt over den manglende vilje fra ordføreren til å styre dette prosjektet og dessuten få litt fremdrift i dette. Nå må vi få politisk styring av prosjektet og få en effektiv fremdrift av dette.

I kommende kommunestyre vil Tydal Ap fremme følgende forslag:

  1. «Saken utsettes og behandles sammen med budsjettet for 2022 og økonomiplanen for 2022 – 2025.
  2. Fullstendig forprosjektplan som grunnlag for alternative valg legges fram for kommunestyret til behandling.
  3. Formannskapet skal være styringsgruppe for prosjektet.»

Her må det fastlegges framdriftsplan og mandat for prosjektet. Det skal sikre politisk styring. Det er antydet at prosjektet kan være i størrelsen 100 millioner. Det er vårt absolutt største prosjekt noensinne. Det er helt uansvarlig å sende dette videre til administrasjonen enda en gang, uten politiske føringer for hva prosjektet skal inneholde og hvordan det skal styres politisk.

Prosjektet kan bli helt avgjørende for kommunens prioriteringer framover. Vi må se det opp mot andre prioriteringer, som næringstiltak og utvikling av lokalsamfunnet. Det er en så avgjørende prioritering for kommunen at det bør forankres også blant kommunens innbyggere, f.eks. gjennom et åpent bygdemøte.

Vi håper Senterpartiet ser behovet for å håndtere dette prosjektet på en måte som skaper tillit til prosessen. Vi er avhengig av det for å få til et godt prosjekt. Vi er ikke der i dag. Det kreves politisk handling nå for å få dette inn i riktig spor.

Powered by Labrador CMS