Debatt

Leif S. Geving reagerer på at en utenbygds aktør fikk jobben ved å male Selbu Bygdemuseum når et lokalt firma tilbød en pris som var tre ganger lavere i en anbudsrunde. Arkivbilde

Min mening: Svar på leserinnlegg Leif S. Gjeving

Publisert

Viser til leserinnlegg 08.01.21 skrevet av Leif S. Gjeving.

«Merkelig anbudspraksis i Selbu kommune – støtte til malermester Kjell Jørgensen».

Bakgrunnen for at leserinnlegg den 27.11.20, skrevet av malermester Kjell Jørgensen, ikke tidligere er besvart, er at undertegnede ikke oppfatter at det er noen direkte spørsmål til Selbu kommune i dette innlegget. Innlegget fra Kjell Jørgensen oppfattes som hans personlige mening og synsing om et pågående kommunalt prosjekt han ikke har vært involvert i.

Så til etterspørselen fra Leif S. Gjeving om en redegjørelse fra kommunen om denne saken.

31.03.2017 ble det sendt ut et anbud til 6 malerfirmaer i Trøndelag. 5 av disse var firma anbefalt av Malermesternes Servicekontor og Sør-Trøndelag Fylkeskommune, med bakgrunn i at disse firmaene hadde kunnskap og erfaring med malerarbeid på vernede bygninger. I tillegg valgte Selbu kommune å sende anbudet til malermester Kjell Jørgensen. Det kom inn to tilbud, ett ble avvist på grunn av feil i tilbudet og Malersvenneriet AS ble tildelt jobben som laveste tilbyder.

Grunnlaget for anbudet var:

a)         Generell beskrivelse og forslag til tiltak. Utarbeidet av Bygningsvernsenteret på Røros ved Olaf Piekarski, leder Antikvarisk Verksted.

b)         Praktisk malerarbeid, veiledningshefte utarbeidet av malerikonservator Jon Brænne, professor emeritus.

Alt arbeid Malersvenneriet AS har utført har vært i henhold til dette grunnlaget, og Selbu kommune er godt fornøyd med samarbeidet, gjennomføringen og kvaliteten på arbeidet som er utført av Malersvenneriet AS.

At malermester Kjell Jørgensen velger å ikke levere anbud til Selbu kommune er beklagelig, men dessverre ikke noe Selbu kommune kan gjøre noe med.

•          Det er ikke korrekt at Selbu kommune vil overskride den vedtatte rammen og belaste kommunebudsjettet med dette, arbeidet er nærmest sluttført og totalrammen på kr 1.167.000,- eks mva vil være tilstrekkelig.

•          Når det hevdes at Selbu kommune har dårlig anbudspraksis så ble det fremlagt en rapport for Selbu kommunestyre den 09.12.19, som var utarbeidet av Revisjon Midt-Norge AS der de hadde kontrollert 16 av Selbu kommune sine anskaffelser i hht «Lov om offentlige anskaffelser». Konklusjonen i rapporten var at Selbu kommune kun hadde noen små avvik på dokumentasjonen og alle anskaffelsene var ellers korrekte. 

Til slutt så vil jeg si at undertegnede synes Selbu Bygdemuseum fremstår som et meget fint bygg etter at det ble rehabilitert og at det ikke har vært sløseri med skattebetalernes penger å vedlikeholde denne bygningen.

Powered by Labrador CMS