Debatt

Selbu bygdemuseum, foto: Ingar Lien

Min mening – Fortsatt merkelig anbudspraksis i Selbu kommune

Publisert

Takker for svar fra Marius Sørensen til mitt innlegg i Selbyggen angående anbudspraksis i Selbu kommune. Takk også til Leif Geving for støttende innlegg i Selbyggen. Men fortsatt fremstår kommunens praksis som ganske merkelig, noe jeg her vil begrunne nærmere.

Før innvendig oppussing av Selbu bygdemuseum skulle skje, fikk jeg telefon fra Birgitta Oden om jeg kunne planlegge malerarbeidet i samråd med henne og dessuten regne pris for arbeidet. Jeg leverte pris på jobben, men fikk så høre at Malersvenneriet hadde fått anbudet. Dette undret meg, etter som den bedriften var mer enn dobbelt så dyr som den prisen jeg skulle ha.

På bakgrunn av den klare forbigåelsen som jeg opplevde fra kommunens side i forbindelse med det innvendige malerarbeidet, valgte jeg altså å ikke sende inn pris på det utvendige arbeidet da dette ble aktuelt. Men jeg besøkte museet og fant at min pris på dette arbeidet ville ha ligget på 400 000 kr, pluss merverdiavgift, altså 500 000 kr, om jeg skulle ha utført jobben.

Marius Sørensen skriver i sitt svar til mitt innlegg i Selbyggen at fem av de seks firmaene som var invitert til anbudskonkurransen, var anbefalt av Sør-Trøndelag fylkeskommune og servicekontoret. I følge mine undersøkelser har servicekontoret ikke fått noen henvendelse i den forbindelse.

Han skriver også at grunnlaget for anbudet var a) Generell beskrivelse og forslag til tiltak, utarbeidet av Bygningsvernsenteret på Røros ved Olaf Piekarski, og b) Praktisk malerarbeid, veiledningshefte, utarbeidet av malerikonservator Jon Brænne, professor emeritus. Men Malersvenneriet, som altså fikk jobben,  har ikke håndverksbrev og er dermed ikke godkjent bedrift for maling med linoljemaling ut fra regelverket når det gjelder brannfare og helse. Men Marius Sørensen skriver at arbeidet er utført i henhold til dette.

Malerarbeidet på sør- og vestveggen startet i september, men Jotun skriver at linoljemaling ikke må males etter 15. august da den tørker svært sakte, og etter dette tidspunkt blir det mørkt og svært rå luft. Jotun har altså også vært på befaring og anmerker at sør- og vestveggen må males om da en der finner mye skjolder etter fukten.

Marius Sørensen skriver ellers at det ikke er riktig at kostnadsrammen overskrides da det var bevilget 677 000 kr 22.06.15. Men det er blitt utbetalt 1 340 000 kr, inkludert merverdiavgift. Anbudet var på 757 000 kr, inkludert moms, og dette er altså overskredet med 583 000 kr. Dessuten er arbeidet bare halvferdig.

Sørensen skriver også at han er godt fornøyd med det arbeidet Malersvenneriet har utført, selv om arbeidet skulle ha startet våren 2017, og skulle vært ferdig innen 6 måneder. Nå skriver vi 2021, og arbeidet er kun halvferdig utført.

Powered by Labrador CMS