Debatt

Selbu SV mener i dewtte innlegget at Selbu kommune ikke bør prioritere å bruke penger på oppussing av kirkefsaden nå.

Min mening – Er kirkefasade noe som bør prioriteres nå?

Publisert

Leserinnlegg der innholdet er skribentenes mening.

Det er ikke rent få ganger de siste årene en utfordrende kommuneøkonomi har blitt brukt som kronargument for knallharde prioriteringer og valg fra kommunestyresalen i Selbu. Ofte har Selbu Senterparti vært de som har ropt høyest for å mane til en ytterst forsiktig pengebruk. Senest i desember 2020 foreslo hvor partiet at kommunens innbyggere selv skulle overta drift og vedlikeholdet av en rekke kommunale veier – fordi kommunen må spare penger. Dette vil i så fall medføre en betydelig utgift på hver enkelt husstand. I tillegg tok det bare noen måneder fra valget 2019 før partiet løp fra egne valgløfter om å bevare alle skolene i kommunen og snarere stemte for nedleggelse av Øverbygda skole – med økonomi som hovedargument.

Overraskelsen var derfor stor når Senterpartiet nå har funnet ut at kommunen fint kan ta seg råd til å ta opp et lån på 600.000,- for å pusse opp fasaden på Selbu kirke. Nå snakker vi ikke lengre om den «symbolske summen» det ble fremstilt som kommunens bidrag da det før jul ble vedtatt å sende inn en søknad til Riksantikvaren. Etter vårt syn ville det vært langt klokere å bruke den samme summen på å bevare kommunalt eierskap og vedlikehold på mange av våre veier i boligfeltene. Det ville også vært langt klokere å bruke den samme summen på å sørge for at familiene med tynnest lommebok, uten arbeid og barn mellom 6-18 år også får ta del i økningen av barnetrygden. Forslag Sp – og de andre partiene i Selbu – har stemt ned. Vi mener det er svært mye annet som skal prioriteres høyere enn utseendet på et kirkebygg – vi registrerer dog at både Sp og det politiske flertallet – tydeligvis ser annerledes på det.

I selbuskolen skal man i løpet av sommeren sende 4-5-6 godt kvalifiserte ansatte ut døra. Viktige ressurser i skolene våre som vi ikke prioriterer å beholde videre i skolehverdagen til våre barn. Dette som følge av at Selbu kommune skal spare penger. Vi mener det er besynderlig at det politiske flertallet heller prioriterer glansen på kirkeveggen enn lærertettheten i grunnskolen og andre brede sosiale tiltak. Selbu SV mener skolekvalitet er viktigere enn fasadekvalitet!

Powered by Labrador CMS