Debatt

Innleggsforfatterne skriver at "Arbeiderpartiet vil redusere inntektsgapet mellom de som jobber i jordbruket og andre i samfunnet". Illustrasjonsbilde.

Landbruket og skogbruket er viktige for distriktene

Publisert

Dette er et leserinnlegg som gjenspeiler skribentens meninger.

Siden 2013 har dagens regjering åpnet tilskuddspotten for å stimulere til at større enheter i jordbruket skulle bli større. Vi fikk da en kannibalisme i næringa som sikkert var behagelig for regjering og la markedskreftene regjere. Jordbruket er en bærebjelke for bosetting og arbeidsplasser i hele landet.  Jordbrukets sammfunnsoppdrag er å produsere nok naturlig og trygg mat på norske naturressurser. Arbeiderpartiet vil forbedre tryggheten ved å øke selvforsyningen, styrke kanaliseringspolitikken og forsterke beredskapen gjennom et variert familiejordbruk i hele Distriktsnorge.

Arbeiderpartiet vil redusere inntektsgapet mellom de som jobber i jordbruket og andre i samfunnet. Sikre melkeproduksjonen i distriktene med justert og lavere kvotetak. Følge opp løsdriftskravet med et investeringsprogram som tilpasses små og mellomstore bruk. Sørge for et bærekraftig landbruk gjennom økt tilskudd til bruk av utmarksbeite og investering i jord. Bygge videre på samvirkemodellen med Tine, Nortura og Felleskjøpet og andre produsenteide samvirkebedrifter som grunnlag for en desentralisert næringsmiddelindustri og landbruk over hele landet. Øke satsingen på lokalmat og foredling.

Skogen må brukes som ett virkemiddel i det grønne skiftet.

Skogen er en av våre få ressurser som bidrar til ett bedre klima og binder opp ca 50% av vårt totale CO2 utslipp. Ved å sørge for økt aktivitet i skogbruket i Norge vil vi bidra til å senke klimagassutslippene ytterligere.

Arbeiderpartiet vil øke rammebetingelsene for skogbruket. Sikre tilskudd for infrastruktur/skogsbilveier og øke tilskuddsordninger for skogplanting og ungskogpleie. Dette resulterer i en bedre utnyttelse av skogen og reduksjon av klimagassutslipp. Arbeiderpartiet vil sørge for at frivillig vern av skogen opprettholdes slik at skogeier selv kan påvirke vern av skog. Vi ønsker å legge til rette for økt foredling av skogen lokalt som resulterer i flere arbeidsplasser og større verdiskapning i distriktene. Ønsker du et bærekraftig og framoverlent jord og skogbruk, STEM ARBEIDERPARTIET.

Powered by Labrador CMS