Sport

Nye utfordringer venter for Wang i Charlottenlund. I klubben finner man allerede selbujenta Ingeborg Rolseth Holt for førstedivisjonskvinnene.

Martin Wang ble uttatt til ny samling og skifter klubb

Publisert Sist oppdatert

Aktuelle spillere til landslaget for G02- og G04 skal møtes til samlinger i juni. Martin Wang fra Selbu er én av ti spillere fra Trøndelag og Møre og Romsdal i G04-klassen som kjemper om en av plassene til landslaget.

I underkant av 70 spillere fra hele landet er aktuelle for guttelandslaget og får delta på utviklingstiltaket fra Norges Håndballforbund. Samlingen er det første tiltaket for denne aldersklassen siden landet gikk i lockdown i starten av mars og alt ble satt på vent.

Jevn gruppe

-Vi guttespillerne skal samles til en dagsamling på Charlottenlund den 25. juni. Der skal det være to håndballøkter og en styrkeøkt. Jeg har en del kjennskap til spillerne som skal delta, spesielt etter bylagsturneringa i vinter. Jeg vil si at det er en ganske jevn gruppe. Alle har forskjellige styrker og vi utfyller egentlig hverandre, mener Wang.


Unngår lange reiser og større forsamlinger

-Det er jo på en måte landslagsmiljø-samling, som er delt inn i flere regioner. Det skulle egentlig vært én gruppe som hadde møttes i Skien, men man gjør det slik for å minimere reising, forteller Wang. Tilsvarende samlinger avholdes blant annet i Bergen, Bodø og Oslo.

Godt fornøyd med uttaket

-Det er jo gøy å bli uttatt og vise at man fremdeles er en kandidat, men det er litt kjipt at det ikke blir den samlinga vi i utgangspunktet skulle hatt. Målet mitt er å bli en bedre spiller og da er det gøy å kjenne på enda tøffere motstand enn vanlig, sier Wang.

Les også: Dyrhaug og Johnsrud Sundby går sammen om nytt privatlag

Skulle vært avholdt landslagssamling i vinter

Wang var i utgangspunktet skuffet over at han ikke ble uttatt til en fintrimmet landslagstropp på 19 gutter som skulle møttes på samling i mars. Men, den samlingen ble naturligvis avlyst og nå venter nye muligheter til å vise seg verdig en plass i det aller mest celebre selskapet.

-Ja, jeg ble jo på en måte litt skuffet da jeg ikke ble tatt ut der, men det er jo bare å jobbe videre. Det er ikke akkurat slik at jeg fikk noen knekk av det. Det er fortsatt tidlig for meg og jeg vet at det vil komme nye muligheter dersom jeg utvikler meg videre.

-En landslagssamling kan bli en mulighet på sikt, men det vil vise seg. Jeg er for eksempel usikker på hvordan resten har trent under koronakrisen, og det er lenge siden jeg har fått matchet meg, sier Wang.

Martin Wang spilte under bylagsturneringa i Stavanger i månedsskiftet februar/mars.Foto: Kathrine Wang

-Hvordan har det vært å være håndballspiller den siste tiden?

-Det har blitt veldig mye trening etter koronaen kom. Det har blitt to økter om dagen og litt skole ved siden av. Jeg har bygd mye mer på det fysiske siden det lenge ikke var tilgang på hallflater, forteller Wang.

-Nå har vi endelig fått lov til å komme inn i hallen og jeg trener omtrent tre-fire økter der i løpet av uka. Heldigvis har jeg klart å holde meg skadefri gjennom perioden også, sier selbyggen.

-Hvor går veien videre?

-Til høsten skal jeg starte på håndball-linja ved Strinda VGS. Det blir noe helt nytt. Jeg får møte nye folk, skal bo alene og får et helt nytt miljø rundt meg. Heimdal VGS var også et alternativ, men Strinda ble det mest naturlige valget siden jeg melder overgang til Charlottenlund, sier Wang.

Unggutten drar fra samarbeidslaget mellom Selbu, Stjørdals-Blink og Fram.
-Charlottenlund har flere kamparenaer på senior, de har for eksempel lag i første-, andre- og tredjedivisjon. Stjørdals-Blink er en god klubb det også, men nå blir det Charlottenlund avslutter Wang.

Powered by Labrador CMS