Like før søknadsfristen til videregående skoler gikk ut 2.mars, hadde 54 søkere Selbu VGS som førsteønske. -Det betyr at vi samlet får mellom 120 – 125 elever og opprettholder omtrent samme antallet som i fjor, opplyser rektor Svein Ove Dyrdal.
-Vi er veldig fornøyde med at yrkesfagene våre er så attraktive, og at vi samlet klarer å opprette et elevtall på samme nivå som i fjor. Utfordringen vår er at færre søker studiespesialisering. Dersom det ikke kommer inn noen søknader i siste liten, blir det bare 14 elever som begynner på studiespesialisering ved Selbu VGS til høsten. Det gir noen ekstra utfordringer, men det skal vi nok klare, sier Dyrdal og viser til tilpasningsdyktige lærere og fleksible medarbeidere som er vant til å finne gode løsninger.
-Vår måte å håndtere at vi er en liten skole på er pedagogisk differensiering og at vi klarer å utnytte de ressursene vi har på en effektiv og konstruktiv måte til beste for elevene. En oppdatert demografi viser at neste år blir meget krevende med tanke på små avgangskull fra ungdomskolen, både i Selbu og Tydal. Men i 2022 vil det stige igjen og deretter holde seg relativt stabilt fram til 2026, sier Dyrdal som gleder seg over rekordmange søknader til helse-oppvekstfaget.
-Yrkesfagene våre har lenge hatt høy status, og i år er det spesielt stor interesse for helse- og oppvekst. Pr. nå har vi 22 søkere og kan bli nødt til å opprette to grupper. Med 15 søkere får vi også full klasse på byggfag, og 6 har elektro som førstevalg. I tillegg oppretter vi en ny klasse på VG 1, el-energi, dette i samarbeid med bedrifter og næringslivet i Selbu og Tydal. Ole Viig på Stjørdal har to klasser på VG 1 elektro og en klasse på VG 2 el-energi, men der er det så mange søkere at ikke alle får plass. Vi må gjøre det vi kan for å etterkomme etterspørselen etter populære studieprogram, og el-energi blir et spennende forsøk, sier rektor ved Selbu VGS, Svein Ove Dyrdal.