Elevene ved Selbu Ungdomsskole har søkt plass på videregående skole. Her forteller seks av dem hva de har valgt og hva som ligger bak valget.
Karine Berg:

-Jeg har valgt studiespesialisering med idrett ved Selbu VGS. Valget mitt sto mellom studiespesialisering og helse/oppvekst. Studiespesialisering krever nok litt mere, men i og med at jeg har lyst til å utdanne meg til fysioterapeut for idrettsskader, må jeg ha studiekompetanse og da er det like greit å hoppe i det straks.
Even Haarstad:

-Jeg har valgt musikklinja ved Heimdal VGS fordi jeg har lyst til å musikklærer. Stort sett er det bare musikk jeg er interessert i, og drømmen er å bli profesjonell musiker. Men få klarer å leve av musikken sin, så å komme gjennom dette trange nåløyet blir nok kjempevanskelig. Uansett hva det blir til, så kommer jeg til å holde på noe som er relatert til musikk.
Andrine Mogård:

-Førsteønsket mitt er elektro med idrett ved Selbu VGS. Jeg synes det er artig å prakke med ting og få til noe praktisk, og så liker jeg å være i bevegelse. Andreønsket mitt ble restaurant- og matfag, men den linja har de ikke ved Selbu VGS. Det er viktig for meg å få bo i Selbu noen år til, derfor håper jeg å komme inn på elektrolinja.
Sivert Lillebudal:

– Som førsteønske har jeg valgt Selbu VGS og bygg- og anleggesteknikk fordi det er det som interesserer meg mest. Jeg har lenge vært bestemt på å ta noe yrkesfaglig, og klarer jeg å ta fagbrevet, har jeg veldig mange yrker å velge mellom, fra snekker og maskinfører til alt innenfor anleggsbransjen. En stor bonus for meg er at jeg får ta videreutdanninga mi i Selbu.
Malin Kleven Kyllotrø:

-Jeg er av dem som har vært veldig i tvil, men havnet til slutt på helse -og oppvekst med idrett på Selbu VGS. Alternativet var studiespesialisering, men jeg fant ut at jeg ikke var så veldig motivert for det. Jeg har jobbet i to år som fjøsvikar, og hadde det vært naturbruk i Selbu, hadde jeg valgt det. Jeg har absolutt ikke lyst til å flytte på hybel ennå. Helse -og oppvekst blir bra, da får jeg kombinere skole, idrett og gårdsarbeid i to år til, og så får vi se hva det blir til. Kanskje velger jeg å ta påbygg for å få studiekompetanse.
Alexander Tørum:

-Jeg har valgt teknikk- og industriell produksjon (TIP) ved Røros videregående skole. Det hadde vært kjekt om Selbu hadde hatt en TIP -linje, men det ble ikke avgjørende for meg. Jeg har lyst til å holde på med noe praktisk, og vil derfor ta en yrkesfaglig utdanning som fører frem til fagbrev som bilmekaniker eller industriell mekaniker. Jeg gruer meg ikke for å flytte på hybel, det tror jeg skal gå helt greit.
Les også: -Et viktig men ikke avgjørende valg