Nyheter
Felles satsing på lokalmat i Tydal
Fem produsenter av lokalmat, som alle er med i det nye forumet «Smaken av Sylan», sto på stand ved Tydal torg fredag.
Smaken av Sylan er et helt nytt forumsom består av lokalmat-aktører i Tydal.
Forumet er oppretta underNæringsforeningen i Værnesregionen (NiV). Nylig har flere tydalsbedrifter blittmed i NiV.
«Bondens marked» i tydalsformat
Fredag kunne tydalingene besøke et slags «bondens marked» ved Tydal torg. Der var det mulighet for smaksprøver og kjøp av de lokale godbitene. Dette er det første arrangementet som det nye mat-nettverket står for.
– Det er positivt at vi nå har fått påplass et slikt samarbeid. Fordelene med nettverket er at vi kan ha fellesmarkedsføring og stå på stand sammen, sier Ola Morten Græsli fra Jensgarden iGressli.
De har produsert kjøttprodukter av lami flere år, og produksjonen har økt de siste par åra.
Fjellrøye fra Tydal
En annen av aktørene som står på stand fredager Stian Aspaas i Norwegian Fish Farms.
Selskapet tilbyr norsk fjellrøye fraTydal til markeder i både inn- og utland. De har overtatt fiskeoppdrettsanleggetpå Løvøya og har store planer om å bygge nytt anlegg i Gressli. De jobber nå medå få konsesjon til å utvide produksjonen.
– Vi har landa det første store salget.Vi skal levere seks tonn til en grossist som videreforedler fisken og selgerden videre til et cruiserederi, forteller Aspaas.
Selv om Aspaas sikter mot et marked somligger utafor Tydals grenser, synes han det er spennende med et samarbeid om lokalmatsi Tydal.
– Vi ønsker ikke å eksportere all fisken vi produserer, for vi vil også være til stede lokalt og utvikle ferdige produkt, sier Aspaas, som selger både varmrøkt, kaldrøkt, gravet og speket røye fra standen ved Tydal torg.