Nyheter

Even Evjen er lærling og en av kokketalentene ved Speilsalen.

Even Evjen og co hos Speilsalen fikk sin Michelin-stjerne

Publisert Sist oppdatert

I kveld ble årets Michelin-stjerner i Norden delt ut i Trondheim. Der ble det klart at Even Evjen og co hos Speilsalen på Britannia Hotel fikk ei stjerne i Guide Michelin. Selbyggen er lærling hos restauranten og er i ekstase over utmerkelsen.

Even Evjen hadde følgende å si etter at stjernen var et faktum:

-Vi går inn i historiebøkene som en av de aller raskeste til å få stjerna. Jeg turte ikke engang å tenke tanken på at det skulle gå slik på forhånd. Nå er vi i en lykkerus, vi er slitne og har jobbet knallhardt for dette. Jeg vet ikke hva mer jeg skal si, sier kokketalentet.

En dag utenom det vanlige

-Tidligere i dag har jeg vært på jobb, og etter vakta samlet vi en gjeng fra jobben. Klokka fem dro vi til kantina på Britannia og så livestreamen fra Olavshallen. Det er utrolig at utdelingen skjer her i seg selv, men å se Christopher Davidsen ta imot stjerna her på hjemmebane var fantastisk.

Utrolig hektisk uke

-De siste seks-syv dagene har jeg jobbet enormt hardt, sier Evjen som beskriver den siste uka som hektisk. Likevel, mener han ikke det høye tempoet har gått utover den vanlige driften.

-Den siste uka har gått med til å jobbe som vanlig, men det har vært veldig mye media og noen ekstra serveringer. I går hadde vi søndagscatering på Clarion, og i dag har vi servert lunsj for noen av de viktigste gjestene som var invitert til utdelinga i Olavshallen. Ellers, har vi passet på at alle de vanlige gjestene har fått en så god opplevelse som mulig.

Les også: Felles satsing på lokalmat i Tydal

Serverte forrett for 350 prestisjetunge gjester i går

Under gårsdagens catering var Evjen én av mange i Christopher Davidsens team som serverte forretten på et åpent arrangement på Clarion Hotel dagen før dagen. Det er ikke ofte selbyggen er med på å tilberede mat for ca. 350 eksklusive gjester, presse og nysgjerrige betalende.

PS: Gjestene fikk servert sjokolade fra Jentene På Tunet til desserten.

Even som snek seg med i en artikkel hos Nettavisen tidligere denne uka gjør her siste finpuss før rettene skal ut til forventningsfulle gjester.Foto: Privat

Ligger i forkant av planen

-Vi hadde egentlig satt oss en treårsplan der målet var at vi skulle skaffe oss ei stjerne i løpet av perioden. At vi har ei stjerne allerede nå er helt utrolig. Det blir feiring nå i kveld, men vi kjører naturligvis som vanlig på onsdag.

Powered by Labrador CMS