– Det er ikke så mye i midtbygda som er åpent på søndager, så da tenkte jeg at jeg kunne gjøre noe med det, sier Alison Østby.
I bakeriet hjemme på gården har hun tatt imot kaffegjester de siste to søndagene. Det har vært i overkant av 20 personer begge gangene, noe Alison er godt fornøyd med – spesielt med tanke på at hun ikke har annonsert tilbudet så mye.
Første sommer
Tidligere har hun hatt åpent gårdsbakeri under Tydalsvukku, men dette er første gangen hun gjør det om sommeren.
– Jeg har gått og tenkt på dette de siste to-tre somrene, men det har liksom bare blitt med tanken. I år fant jeg ut at jeg skulle prøve det, sier Alison Østby.
Hun selger lemse, tjukklemse og flatbrød, samt kaffe, is, brus og nystekte lapper og hyllkaker.
I gårdsbakeriet får Alison god hjelp av barnebarnet Inger Martine Gipling, som synes det er trivelig å hjelpe bestemor i gårdsbakeriet i sommer.
Fastboende og hyttefolk
Alison Østby forteller at det er både hyttefolk og fastboende som stikker innom. Hun har mange gode naboer i Østbygrenda som tar turen innom for å drikke kaffe med «nogo attåt» og slå av en prat.
I bakeriet har hun ei stor kjevlemaskin, som gjør noe av det tyngste arbeidet.
– Hadde det ikke vært for den hadde jeg ikke rukket å bake så mye, sier Alison.
Alison Østby skal ha gårdsbakeriet åpent for kaffegjester i dag (søndag) og neste søndag.