Debatt

Skuter til besvær

Publisert

Det ser utsom om Selbu kommune har åpnet for en aktivitet som de har mistet kontrollenover. Med å tillate faste fritidsløyper, så kjører skuterne ulovlig i terrengetfor å komme til og fra løypa. Seks stykker ble anmeldt for det i uka før påske

 I finværet påskelørdag toppet det seg påBønnkjølen i Vikvarvet. Skiløpere og barnefamilier på tur fikk ikke parkert.Plassen var full av store biler med skutere på tilhengeren. Virket som mangekom utenbygds fra og var ukjente i området. Det er over to km bort til nærmestegodkjente løype derifra.

Etter lovenkreves det tillatelse fra grunneier for å få kjøre skuter. Selbu kommunestiller merkelig nok ikke krav om det før de innvilger kjøretillatelsen. Så kjørernetror det er fritt fram når kommunen har gitt dem løyve. Denne praksisen måendres. Et godt eksempel på hvordan det skal gjøres finner du hos Storfjordkommune i Troms.

Den finestedagen i påska i år ble dessverre ødelagt for turgåerne på Bønnkjølen. Ingenparkeringsplass, larm, støy og eksos i stedet for en fin skidag med pølser oggrilling.

Powered by Labrador CMS