Debatt

Min mening: Ta vare på lokalavisene våre!

Publisert

Mange yrkesgrupper får velfortjent honnør i disse tider.Alle ser den fantastiske jobben som gjøres av ansatte i helse og omsorg,barnehage og skole, transport, i dagligvare og mange andre sektorer. La osshuske det når hverdagen kommer tilbake, og passe på at alle får den lønna defortjener.

Jeg håper vi midt i krisa også ser hvor viktig lokaleaviser og medier er. Jeg tror lokalavisene har bidratt til at Norge har takletkrisen så godt som vi har gjort. Folk over hele landet har fått informasjon omlokale regler, om skolestengning, sykehjemsbesøk og lokal smittefare.Lokalavisa forteller om konsekvensene for lokale arbeidsplasser, for sårbarebarn og andre med behov for hjelp. Og de gransker politiske beslutninger medstore konsekvenser som karantenebestemmelser, hjelpetiltak og diskusjonen avhva som bør åpnes når.

   Leserne setterpris på de lokale medienes jobb, nettstedene har flere lesere enn noen gang,abonnenttallet øker, lytterne strømmer til lokalradioene. Men på tross av detteer mange mediebedrifter i økonomisk krise. Annonsesalget svikter på grunn avnedstengning og problemer i andre bransjer. På tross av rekordhøye lesertallhar mange aviser likevel begynt nedbemanning og permittering.

   ForArbeiderpartiet er det helt avgjørende at mediene kan gjøre jobben sin gjennomkrisa, og at lokalavisene står like sterkt etter krisa. Regjeringensstøttepakker har så langt vært for svake. Stortinget har allerede gjortendringer for å sikre arbeidstakere, selvstendig næringsdrivende og ulike typerbedrifter bedre hjelp. Samtidig vedtok Stortinget at regjeringen må legge framen egen hjelpepakke for mediene. Arbeiderpartiet vil bidra til at den blir godnok. Det er mye bedre å støtte opp om at lokalavisene kan fortsette sitt arbeid,enn at staten skal få regningen for arbeidsløse journalister på NAV.

   Samtidig kan vialle gi vårt bidrag i disse tider. Mens mange har det tøft og føler dyp uro foregen økonomi, er det fortsatt noen som har trygge inntekter. For alle som følerat de har råd, og som ikke i dag abonnerer på lokalavisa, kan det tiden væreinne for å gjøre akkurat det. Krisa har minnet oss på hvor viktig lokalavisavår er. Lokalsamfunnet vårt blir fattigere den dagen den skulle forsvinne.

Powered by Labrador CMS