Debatt

Selbustrand skole, arkivbilde

Min mening: Skolestruktur og politikere

Publisert

For en tid siden hadde jeg og flere av mine naboer et innlegg i Selbyggen, hvor vi tok opp våre bekymringer vedrørende prosessen med å vurdere en ny skolestruktur i bygda. Her tok vi opp konkrete punkter som er av stor relevans for oss som bor ytterst på Selbustrand, som omhandler det å få hverdagen til å gå opp, og bekymring for at det ikke er praktisk gjennomførbart for flere av oss.

Målet med innlegget var først og fremst å gjøre de folkevalgte bevist på en del momenter som vi føler ikke har vært adressert tilstrekkelig, slik at de som skal bestemme over en slik sak kjenner til alle sider av den. Man er ofte seg selv nærmest, og det er ikke gitt at noen som bor og jobber i f.eks Mebonden, kjenner til de utfordringer det medfører for noen som bor på Fuglem, i forhold til pendling og skole/sfo/barnehage, og de ekstreme komplikasjonene det vil medføre om nærskolen hadde blitt lagt ned.

   Meg bekjent var det ingen folkemøter, hvor vi foreldre kunne stille spørsmål og komme med meninger direkte til politikerne i forbindelse med skolestruktursaken. Kun et infomøte, hvor oppvekstsjefen orienterte om hva de jobbet med og hvorfor. Derfor har vi foreldre, med meninger og synspunkter som vi føler bør høres, få andre alternativer til å snakke til våre folkevalgte, enn via dette. Et leserinnlegg i Selbyggen. Så kommer vi til sakens kjerne, for til vårt innlegg, så kom det ingen tilsvar. Ingen politikere som grep muligheten til å utrede for sitt ståsted, å motargumentere eller tilbakevise. Ingen som sa noe. Det var jo litt pussig tenkte vi, men vi hadde jo ikke skrevet innlegget på en slik måte at det på død og liv oppfordret til tilsvar, men det er sjeldent man trenger å gi en politiker noe mer enn et kremt for å gi de en dør på gløtt som de kan presse seg inn gjennom med sine synspunkter, som en støvsugerselger på døren med en sint telefonsamtale med sin salgssjef friskt i minnet.

   Et nytt innlegg ble skrevet av en av oss, som videre tok for seg problemstillinger vedrørende en mulig endring av skolestrukturen. Denne gangen ble innlegget avsluttet med konkrete spørsmål, direkte rettet mot navngitte politikere, med ønske om tilsvar. Blekket til Selbyggen ble nok en gang brukt til gladsaker som besøk av Bjørnis i barnehagene og at sauene kom trygt hjem på rekordtid, men svært lite på et forventet tilsvar fra navngitte politikere.

   Denne saken engasjerer meg, mer enn jeg trodde, og da blir jeg litt forundret over at våre politikere ikke helt fungerer slik som jeg trodde. Det burde være minstekrav som folkevalgt, å gjøre rede for sine synspunkter om hvor de står og hvorfor, i saker som påvirker de som har valgt de inn i første omgang.

   Man trenger ikke være enig, men om man ikke ønsker å stå for det man mener, så kanskje man burde gi fra seg vervet sitt til noen andre ved neste valg…

Powered by Labrador CMS