Debatt

Selbu Eldresenter.

Min mening: Selbu kommunes forslag til nytt bibliotek.

Publisert

Den 28. januar holdt Selbu kommune et informasjonsmøte omplanene for bygdas pensjonistforening og bibliotekets fremtid. Biblioteket iSelbu oppfyller ikke dagens standard, det trengs en fornyelse. Det har sikkertvært en «kattepine» for Selbu kommune i lengre tid, om hvor de skulle plassereet nytt biblioteket. Inntil et glupt hode fikk den geniale ideen om å kastepensjonistene ut av eldresenteret for å ta det i bruk.

I en så stor bygd som Selbu, med videregående skoler medmange elever, er det viktig at et bibliotek har rom for selvstudier med modernedatautstyr. Biblioteket må ha egen barneavdeling, god hylleplass til bøker,tidsskrifter og annen litteratur.

I tillegg må det være et kontor der bibliotekaren arbeidermed analyse og valg av nye bøker, katalogisering, klassifisering, plasting m.m.Da er spørsmålet om eldresenteret er stort nok for et moderne bibliotek.

Oss pensjonister har de tenkt å plassere i det gamlesykehjemmet. Der får vi 300 gyldne kv2 å boltre oss på. I det samme rommet erdet snakk om plassering av kantine med møblement, rom for fysioterapi,frisørsalong og fotpleie, alle med fullt utstyr.

Hvor stort areal trenger godt og vel 100 aktivepensjonister som benytter eldresenteret i dag? Kan vi oppholde oss ved sykehjemmethver ukedag fra 9 til 22? Kan vi koke kaffe, steke vafler og lage mat? Kan viholde dans- og sangkvelder med opptil 5-manns orkester med full musikk? Er detmulig å arrangere møter og private selskaper med opptil 100 deltagere? Nårsykehjemmet heiser flagget på halv stang, kan vi danse da? Jeg bare spør!

Skal alle som bruker senteret i dag; sanitetsforeningen med sine morgenkonserter, bingo og matservering, seniordanserne som har ukentlig øvelse og alle Selbus pensjonister kastes ut av eldresenteret. Selbu eldresenter ble bygget som en «gave» til bygdas pensjonister. Det har vært vår «Storstue» i mange år, her trives vi og har det veldig bra. Det sosiale samværet har stor betydning for oss, her er vi selvstendige og slipper å ta hensyn til andre beboere. Vi er oppegående mennesker med mot i brystet og vett i pannen. Om ikke alle har så mye stål i ben og armer lenger så er kroppen full av følelser. Vi betaler våre skatter og avgifter til Selbu kommune og har rett til og bli hørt og vil behandles med respekt. Derfor kjære politikere, valgt av folket; Bruk hodet og hjertet og vurder dette forslaget på nytt.  

Liv Lien

Powered by Labrador CMS