Debatt

Min mening: Selbu Arbeiderparti om digitalisering og snøscooter

Publisert

Digitalisering

Den digitale infrastrukturen erkanskje vår tids viktigste infrastruktur, og derfor er det bekymringsfullt atikke alle innbyggere i hele Norge har tilgang til denne infrastrukturen, og atdenne er likestilt med infrastruktur som vann og strøm.

Selbu AP mener at staten må innog sikre at alle husstander innen utgangen av 2023 har tilgang til bredbånd medminimum hastighet 100 Mbps i både nedlasting og opplasting, og samtidig tafinansieringen av dette. Dette vil samtidig som det sikrer en lik infrastrukturlandet over også være det kanskje viktigste tiltaket med tanke pådistriktspolitikk og distriktsutvikling.

Snøscooter

Selbu AP mener dagens regelverkfor motorferdsel i utmark, som omhandler nyttekjøring med snøscooter, er bådeutdatert og komplisert, dette spesielt etter at det er åpnet forrekreasjonsløyper i utmark.

Regelverket tillater ikkehytteeiere som har brøytet veg nærmere enn 2,5 kilometer fra sin egen hytte, åbruke egen snøscooter, mens en rekreasjonsløype kan legges i umiddelbar nærhet,dette uten at en kan benytte snøscooter den siste biten frem til hytta.

Regelverket rundt nyttekjøringmedfører også en voldsom saksbehandlingsmengde for de kommunene dette angår.

Selbu AP foreslår derfor følgende:

1. Det blir gitt åpning for nyttekjøringtil hytter og fritidseiendommer uansett avstand fra parkeringsplass / brøytetveg. Kjøringen begrenses til en gitt trasé, og kjøring utenfor denne traseen erikke tillatt.

2. Der det er mulig, skalubrøytet sommervei benyttes som fartsåre inn til hytta. Dersom det errekreasjonsløyper på deler av traseen inn til hytta skal denne også benyttes

3. All ferdsel som omtalt ovenforbetinger grunneiers tillatelse.

4. Hver enkelt kommune gismyndighet til eventuelle innskrenkinger i lovverket i hele eller deler av egenkommune.

Powered by Labrador CMS