Debatt

Min mening – Så var det vår tur

Publisert

Så var det altså vår tur. Med stort flertall gjorde hovedutvalget vedtak om at Øverbygda skole skal nedlegges fra neste skoleårs begynnelse. Det var vel i grunnen ikke noe stort sjokk at det skjedde, for også Selbus politikere har kastet seg med resten av Norge på sentraliseringskarusellen.

At vi er lei oss for dette vedtaket, vil vi tro at mange skjønner. For vi er stolt av arbeidsplassen vår, en arbeidsplass vi er glad i med et svært godt arbeidsmiljø og et oversiktlig og godt elevmiljø. Vi bryr oss om skolen og grenda og føler sterk tilhørighet til nærmiljøet. Vi har det godt her, både elevene og vi, og vi ser mange fordeler med å være liten i skolesammenheng. Levende grender der vi hører og ser barn er en berikelse for alle i hverdagen og vi skulle gjerne sett at dette ville fortsette slik. Skolen er et samlingspunkt i grenda som vil forsvinne om den nedlegges. Det er godt å jobbe på en grendeskole der vi opplever at dugnadsånden lever.

Om det skulle bli vedtatt en sammenslåing, vet vi lite om hvordan ting tenkes løst. Vi forventer at kommunestyrets representanter har tenkt gjennom og stilt spørsmål om hvordan den nye hverdagen vil bli både for barn og voksne, før de bestemmer seg.  Med det tenker vi på voksentetthet, tilfredsstillende undervisningsareal til hvert klassetrinn og garderober, arbeidsrom, lekeareal ute (som nå er begrenset under bygging av ny ungdomsskole), og hva om pandemien fortsatt er her til høsten? Dette må være gjennomtenkt med tanke på elevenes beste.

Les også: Også formannskapet går for skolenedleggelse

Powered by Labrador CMS