Debatt

Min mening: På tide å stramme inn snøscooterkjøringen i Selbu

Publisert

Det er bekymringsfullt å høre politiet beskrive det økteomfanget av ulovlig snøscooterkjøring. Det er ingen tvil om at dette har en nærsammenheng med oppmykningen av regelverket i Selbu de siste årene.
   Ulovligkjøring øker i takt med lovlig kjøring – det er uomtvistelig. Argumentene om aten oppmykning av regelverket knyttet til fornøyelseskjøring skulle medføre enreduksjon av ulovlig aktivitet stemmer heller ikke. Ei heller i Selbu. Det børikke komme overraskende på noen.
   Dessverre er det slik at det politiskeflertallet, med ordføreren i spissen, har vært de fremste talsmennene for etregelverk som bagatelliserer de negative sidene med scooteraktivitet.Konsekvensene ser vi nå; folk flest oppfatter at man nærmest kan gjøre hva manvil med kjøretetøyet. Det er en farlig utvikling, og det er politikernes pliktå lage forskrifter som forhindrer uønsket aktivitet i langt større grad enn hvasom er tilfelle i Selbu i dag.
   Fortsetter nåværende utvikling er detbare et tidsspørsmål før en våre innbyggere er innblandet i en alvorlig ulykkemed snøscooter. Selbu SV forventer at partiene som har bidratt til oppmykningenav dette regelverket nå tar initiativ til en bred evaluering av vedtaket. Ut ifra situasjonsbeskrivelsen til politiet er det åpenbart at en slik evalueringmå påbegynnes så snart som mulig.
   Selbu SV ønsker en betydeliginnstramming av gjeldende regelverk for å forhindre alvorlige ulykker, og viser heller ikke at den samfunnsmessige nytteverdien er i nærheten av å forsvarenåværende forskrifter som nærmest oppfordrer folk til ytterligere forurensendeaktivitet i naturen.

Gro Mari Engen Hanem og Åsmund Sjøberg
Kommunestyrerepresentanter, SV

Powered by Labrador CMS