Debatt

Steinbed - illustrasjon.

Min mening – Hagelag i Selbu

Publisert

Takk til Oda Cicilie Folde for dine to interessante sider om hage i Selbyggen nr. 18. For en gammel hageentusiast var det gledelig lesing. Tanken som slo meg straks var enn om det kunne bli et Hagelag i Selbu igjen.

Fordelen med det er at flere med interesse for hage møtes og utveksler interesser og gode råd. Jeg var med og dro i gang Selbu hagelag etter at det hadde ligget i dvale noen år og det blomstra virkelig opp. Leder da var Per Iversen, innflytter fra Trondheim.

   Etter ett år ble vi Årets hagelag i Sør-trøndelag og fikk utmerkelse på årsmøtet i Melhus.Det var i 1989. Forskjellige ting gjorde at laget sovna inn igjen etter flere år, og selv om Arnold Tørum gjorde en innsats for å få det i gang lyktes det ikke. Kassabeholdningen ble oversendt til Fylkets hagelag. Nå ser det ut som det er en spire igjen som kan utvikles. Største trussel er dette med tid og det å få noen til å ta på seg styreansvar.

   Jeg ringte lederen for Sør-Trøndelag hagelag Dagfrid Enga Fenstad og hun mente Selbu kanskje kunne ta kontakt med Stjørdal hagelag for dem var godt i gang. Der er det også planteskole som kan gi råd slik Elisabeth Størseth forteller. I Selbu er det flere nye boligfelt og ellers mange gamle hager som har skifta eier. Det burde absolutt være et behov for er HAGELAG.

   Jeg kaster ut hansken, førstemann til å ta den. Lykke til.

Powered by Labrador CMS