Debatt

På denne strekningen har nordgående kjørefelt vært stengt siden mai etter at det gikk et ras.

Min mening: Fylkesvei 705 – en strekning til ergrelse for selbygger

Publisert

Som daglig bruker av fylkesvei 705 mellom Selbu og Stjørdal leste jeg for en stund siden med glede at det i sommer skal settes i gang en rekke utbedringstiltak på denne strekningen. Så langt alt vel. Det som likevel forundrer og irriterer meg er hvordan man bevisst eller ubevisst kan unnlate å gjøre noe med strekningen Skisenteret-Tømra (tømmerdalen). Her går det hele året tungtransport som lager groper i asfalten som når det er glatt, medfører livsfarlige slingringer på bilen når man skal ut av sporene, særlig oppover dalen. Dette forsterkes ved at det til tider er elendig brøyting/strøing på denne strekningen vinters tid. (Her har brøyteansvarlig noe å lære av Vemax som har ansvar på stjørdalssida)

I stedet for å asfaltere hele strekningen opp tømmerdalen slik man gjorde i fjor sommer fra stjørdalssida og opp til skisenteret, har veietaten nå igjen begynt å klatte på de verste gropene som slett ikke løser noen problemer men genererer humper som både er trafikkfarlig og ødeleggende for bilene.

Et annet faktum som også irriterer meg, er manglende vedlikehold i svingen innom «gamle» husflidsentralen. Her klarte veietaten i fjor å asfaltere på begge sider av et 150 metersområde, men la det verste området stå igjen. Utrolig nok har man også der begynt med «klattepolitikken» sin til stor irritasjon for bilistene.

Mitt spørsmål til ansvarlige veimyndigheter blir da: Når skal vi som bor på selbusiden av skisenteret nyte godt av de millionene som i sommer skal brukes på Fv 705? Eller er det slik at vi som bor på andre siden av skisenteret er mindre verd enn andre?

Powered by Labrador CMS