Debatt

Selbu Eldresenter.

Min mening: Eldresenteret – Nestatunet

Publisert

Tirsdag 28. januar 2020var det et møte på Eldresenteret der «kommun» skulle orientere omvidere plan for de nye omsorgsleilighetene på Nestatunet. Bygdefolket varinvitert til å uttale seg og komme med innspill og meninger. Det kom folk fraalle kanter og det viser at interessen for Eldresenteret er stort.  Det kom ikke så mye ut av dette møtet. 

   I fjorvar det også et møte på kommunestyresalen der vi kunne komme med forslag tilhva som kunne/burde komme inn i det nye Nestatunet når det nye sykehjemmet bleferdig en gang utpå høsten 2020. På det møtet kom det ikke noe forslag på atEldresenteret kunne flytte dit. Det registrerte ikke jeg og hun jeg var sammenmed. Da hadde vi reagert og sagt fra.

  I etsenere innlegg i Selbyggen står det at et nytt bibliotek var ønskelig for detsom er i dag er dårlig vedlikeholdt. Bygget med bibliotek og Nea Radio skalrives for at det skal lages et stort og åpent sentrumstorg med lekestativer,benker og beplantning. Jeg forstår det slik at kommunen ønsker å flyttebiblioteket til Eldresenteret.

  Er detpraktisk og juridisk mulig?  Flere gapenger som skulle gå til et Eldresenter. Er det noen i dag som var med da detteble behandlet. Det ble sikkert skrevet noen statutter for disse legatgavene.

  Torgeti Selbu sentrum er stort nok. Etter kontortid er det mest ikke en katt som erder. Små barn leker i barnehage og på skolen og når de og foreldrene kommerhjem skal mange videre på organiserte aktiviteter som møter, dugnader, fotball,handball o.s.v. Foreldrene kjører rundt til de forskjellige aktiviteter, de harandre ting å gjøre enn å sitte på en benk på Torget.

  Et annaspørsmål er. Hvem skal holde et stort torg med busker og planter i orden? Harkommunen vedlikeholdsmidler til leiligheter og beplantning i sitt budsjett? Deter mange beboere som betaler restaurering av leilighetene sine selv. Skal detvære slik?

  NårEldresenteret med leiligheter ble bygget ble det plantet fint med busker, trærog blomster. De siste årene har det sett ut som et villnis og et krater. Det ermose, grønske og ugras over alt. Det må være fagfolk som kan, ser og forstårseg på slike ting. Dugnadsviljen er stor i Selbu, men det må være en som haransvaret og som kan faget og som følger opp slik at det blir gjort.

  ISelbyggen 3. januar hadde Bodil Uthus intervjuet aktuelle ledere for de som idag bruker Eldresenteret og jeg er enige med de som uttaler seg der. Det kanbli vanskelig med dansemusikk midt i de nye omsorgsboligene.  Det er et murhus med mye akustikk, og detskal mye til for å isolere godt så det ikke virker forstyrrende.

   Men en ting var sikkert. Matserveringen somforegår på Eldresenteret i dag skal flyttes. Det var av hygieniske grunner. Deter mange serveringssteder i Selbu i dag som driver catering, har ikke hørt atdet er uhygienisk, det blir brukt kontainere der slik som fra kjøkkenet påsykehjemmet.

    Jeger spent på om jeg får svar på mine spørsmål. Dette får være nok for dennegang.

Selbu 10.februar 2020

Sigrid Juul Røset

Powered by Labrador CMS