Debatt

Illustrasjonsfoto.

Min mening: Åpent brev til politikerne i Selbu angående nedskjæringer i stillinger i oppvekstsektoren

Publisert

Nå er det tid for nedskjæringer i Selbu kommune. Vi som jobber i oppvekst har fått beskjed om at noen av våre kolleger med faste stillinger står i fare for å bli oppsagt. Det er politisk bestemt. 

Det virker som om alle stillingene som er frigjort ved Øverbygda skole, står i fare for å bli radert ut, i stedet for at de kunne blitt ekstra hender og hoder ved de gjenværende skolene.

Jeg savner en tanke om at disse innsparingene kunne vært tatt over flere år. Da ville vi hatt handlingsrom i en spennende periode for skolen i Selbu. 

Hvem er det som står i fare å bli oppsagt? Jo, det er unge folk som har jobbet i 4-6 år i skolen i Selbu. De har gode digitale ferdigheter, de har vært her i flere år og fungerer godt i lagarbeid. De blir nå nødt til å søke jobb utenom Selbu kommune. Det synes jeg er uheldig og lite gjennomtenkt. Jeg er redd for at vi sender fra oss mye god kompetanse.

Hva ønsker jeg med dette innlegget? Jeg håper at det kan være mulig å tenke seg om for å beholde kompetansen og motivasjonen til de som har fått varsel om nedskjæringer. Det håper jeg politikerne kan hjelpe til med. Kanskje kan det settes ei begrensing på at ingen med faste jobber sies opp. 

Blir det færre elever i skolen neste år? Kanskje 1 elev mindre, men kanskje 5 – 7 undervisningstillinger mindre. Da blir det færre hender og hoder til å ta vare på barna og ungdommene.

Powered by Labrador CMS